Mega-investiţie pe Şoseaua Iaşului: Locuinte, grădiniţă, şcoală, complex medical şi bisericesc. Vezi proiectul final de la Alfa Land!

Ovidiu Portariuc - Andrei Dolineaschi- IPS TeofanComplexul care va fi ridicat pe Şoseaua Iaşului se ridică la 10 milioane euro. Potrivit primarului Ovidiu Portariuc, caietul de sarcini pentru Planul Urbanistic Zonal pentru cartierul din Alfa Land a fost finalizat, de asemenea studiul geotehnic şi ridicarea topografică.

În total, vor fi ridicate 600 de locuinţe. Este vorba de locuinţe colective P, P plus 1, P plus 2 şi P plus 3 , cu o populaţie estimată la 2800 locuitori. În zonă, vor fi construite  locuinţe pentru tineri în regim de închiriere-360 unităţi, locuinţe sociale-100 unităţi, locuinţe serviciu- 100, locuinţe de necesitate pentru strămutarea chiriaşilor din clădirile revendicate-20 unităţi, iar locuinţe de necesitate -20.

În zonă se va realiza o grădiniţă cu program prelungit pentru patru grupe de copii şi un centrul rezidenţial pentru persoane vârstnice, pentru circa 50 persoane.

De asemenea, va fi ridicat un Complex socio-cultural, medical şi bisericesc la cererea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, care va avea în compunere grădiniţă şi şcoală primară, câte o grupă de elevi pentru fiecare nivel de studiu, aşezământ medical cu serviciu de recuperare, biserică şi locuinţă de serviciu pentru coordonatorul complexului.

Este un model pe care Mitropolia l-a realizat în alte oraşe. Vor organiza acolo pe cheltuiala lor. Noi le punem la dispoziţie doar un teren de aproximativ un hectar„, a menţionat edilul municipiului Botoşani.

like facebookZona va cuprinde parcuri, un complex sportiv şi recreere, alei şi pietonale, pistă pentru biciclete, terminal pentru transportul în comun.

În urma realizării caietului de sarcini se va trece la realizarea PUZ, iar acel plan va fi supus spre aprobare Consiliului Local. Termenul estimat este de aproximativ 90 de zile. Banii vor veni de la Ministerul Dezvoltării, iar după alegeri, voi pleca din nou la Bucureşti cu acest proiect„, a adăugat Portariuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *