Proiect de 7.000 euro la Liceul Teoretic Nicolae Iorga Botoşani

liceul nicolae iorgaLiceul Teoretic Nicolae Iorga Botoşani implementează, în acest an şcolar, un nou proiect cu finanţare extrabugetară. Obţinut pe linia Ecologie urbană, proiectul ce beneficiază de 7.000 euro printr-o finanţare din partea Raiffeisen Bank prin programul Raiffeisen Comunităţi.

Prin proiect, liceul îşi propune să amenajeze un parc de joacă în curtea grădiniţei din  interiorul campusului liceului şi să optimizeze calitatea mediului urban prin proiectul de peisagistică ce va fi urmărit. Părculețul din poveşti va imbunătăţi calitatea actului educaţional pentru copiii şi elevii din ciclul primar. Partenerii din acest proiect sunt  Asociaţia Părinţilor LIANT şi Ocolul Silvic ce va acorda asistenţă pentru plantare de pomi.

Raiffeisen ComunitatiActivitățile care vor fi derulate în cadrul proiectului sunt deosebit de atractive si variate: un atelier de lucru de pictare a pietrelor ornamentale pentru rondul de flori, jocuri de rol pornind de la tema Părculeţului din poveşti ca spaţiu de petrecere a timpului împreună cu părinţii/bunicii, un spectacol de teatru de păpuşi pe teme de mediu cu actorii de la Teatrul de păpuşi Vasilache, plantarea pomilor/arbuştilor ornamentali şi a florilor decorative, activităţi practice de tipul Big Brother de ecologizare şi întreținere a spaţiului de joacă (în echipe în care elevii de liceu vor avea rolul de fraţi mai mari pentru preşcolari) etc.

„Proiectul a devenit realitate și prin votul exprimat de suporterii unității școlare, elevi, părinți, colegi, rude și prieteni, fapt pentru care conducerea liceului mulțumește din inimă„, susţine directorul liceului, Mirela Sănduleanu, cea care este şi iniţiator al proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *