Vicepreşedinte CJ: Banii primiţi pentru reparaţii curente la drumuri vor fi cheltuiţi. Pot apărea probleme cu cheltuirea celor de la calamităţi

pod surpat la stiubieniBanii primiţi de la Guvern pentru reparaţii curente la drumurile din judeţ vor fi cheltuiţi în totalitate până la sfârşitul anului, a declarat Cristian Achiţei, vicepreşedintele Consiliului Judeţean. El a spus că, în schimb, nu se ştie dacă vor fi cheltuiţi până la sfîrşitul anului banii veniţi de la Guvern pentru refacerea infrastructurii afectate de calamităţi. Judeţul Botoşani a primit prin cele două hotărâri de Guvern 145 miliarde lei vechi.

Pe tot ce înseamnă reparaţii curente drumuri şi servicii, banii îi vom cheltui în totalitate, 70 miliarde, iar pe calamităţi a fost la începutul săptămânii licitaţia pentru reparaţii drumuri şi podeţe. Suma primită este de 75 miliarde lei vechi. Aici am încercat să mergem pe o variantă legală, de negociere fără publicarea unui anunţ, însă trebuia acceptul celor de la Finanţe şi nu au vrut să-l dea. Atunci mergem pe licitaţie publică deschisă. Aici pot apărea probleme cu cheltuirea banilor, în cazul unor contestaţii„, a spus Achiţei.

like facebookCele 75 miliarde lei venite pe calamităţi vor fi folosite pentru refacerea a patru poduri, respectiv podul de la Ştiubieni, podul de pe DJ 298 de la Crucea Milenci spre Darabani, podul Orăşeni Vale, pe DJ 208 C, şi podul de la intersecţia drumului de la Dracşani şi Suliţa.

În cazul în care nu vor fi cheltuiţi până la sfârşitul anului, banii se întorc la Guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *