Scandalos! Profesoară, sancţionată pentru că a sedus un elev

profesor-catalogO profesoară de la un liceu din Botoşani este acuzată că ar fi sedus un elev de clasa a IX-a.

Scandaloasa aventură s-a petrecut la liceul din Săveni şi a devenit nu doar subiect de bârfă în şcoală şi în comunitate, ci şi temă de anchetă atât pentru conducerea unităţii de învăţământ, cât şi pentru Inspectoratul Şcolar şi Poliţie.

Idila ar fi apărut în timpul unei excursii pe care profesoara ar fi făcut-o împreună cu clasa a IX-a. Tinerei profesoare, care are puţin peste 30 de ani, i-a plăcut adolescentul şi şi-a schimbat comportamentul faţă de acesta.

like facebookAceasta comunica foarte des cu elevul său pe internet, trimiţându-i mesaje de dragoste.

liceul din saveni botosaniFamilia copilului s-a sesizat şi a cerut conducerii liceului să ia măsuri faţă de profesoară. Prima măsură a fost schimbarea profesoarei de la clasa în care se afla elevul, iar, ulterior, Consiliul de Administraţie a dictat sancţiunea „avertisment verbal” pentru „apropierea nepermisă la nivel de limbaj între profesor şi elev”.

Pentru că există suspiciuni că relaţiile dintre profesoară şi elev ar fi fost mai profunde, Inspectoratul Şcolar a sesizat Poliţia, care a demarat o anchetă.

 

 

liceul din saveni botosani1

 

35 thoughts on “Scandalos! Profesoară, sancţionată pentru că a sedus un elev

  1. Ba, da cine-i director acolo la Saveni? Asta-i sanctiune? Asta-i caz penal! Cum sa-i dai numai sanctiune orala? Suna ca un indemn pentru profesori; treceti la regulat eleve si elevi ca nu patiti nimic. Ori poate ca s-a intamplat invers; elevul a regulat profesoara? Ce lume nebuna!

  2. Ce rusine! Invatamintul romanesc a ajuns in halul asta pentru ca sunt atit multe profe proaste pe care le mananca……Asa ceva n-am pomenit in toata cariera mea didactica.

  3. dar de ce nu au facut si public numele profesoarei???cel mai bine ar fi sa-si dea demisia si sa fuga ….ce respect mai are de acum in fata elevilor???

  4. Incidentul s-ar fi petrecut în 2013-2014 în cadrul săptămânii Şcoala Altfel. Deşi exista un ordin al Ministrului că nu sunt permise excursii în această săptămâna, directoarea Liceului Teoretic Dr. Mihai Ciucă din Săveni – Florica Nechifor a aprobat plecarea la Braşov a două profesoare; Antonovici Cristina şi Băetu Alina împreună cu un grup de elevi. Se vorbeşte în şcoală că atunci un băiat (MC) a fost “confiscate” în camera de hotel de una din profesoare şi ca aceasta ar fi întreţinut relaţii sexuale cu elevul de clasa a IX-a. Deşi conducerea Liceului ar fi aflat încă din timpul verii cele petrecute acolo nu s-a luat nici o măsură şi nu s-a inceput nici o anchetă. În luna septembrie la şcoală cică s-a prezentat tatăl băiatului cu un teanc de mailuri si le-a citit aceste mailuri celor două directoare; Nechifor Florica şi Istrate Elena care fiind bune prietene cu învinuita au decis să muşamalizeze cazul. Ca urmare a cererii părintelui elevului profesoara ar fi fost mutată de la clasă. În continuare cele două directoare împreuna cu consilul de administraţie din anul precedent au făcut o anchetă de formă tăinuind cele intamplate şi având grijă ca profesorii din şcoală să nu afle cele întâmplate. Totul s-a făcut în şedinţele vechiului CA unde erau prezente numai prietenle învinuitei. Totul a fost un mister total pentru profesori şi elevi. În consilul profesoral nu s-a prezentat nici un raport al unei comisii de anchetă. În final, cică “vinovata” ar fi fost sancţionată cu un “blând” averisment verbal. Dacă nu era vinovată atunci ea nu trebuia sancţionată iar dacă era vinovată – pedeapsa este numai formală şi nici nu I s-a comunicat în prezenţa celorlalţi profesori. Profesorii din şcoală au fost ameninţaţi de cele două directoare că lise vor deschide dosare penale dacă vor vorbi sau vor comenta cazul – ele personal vor deschide aceste dosare (pumn pus în gură şi obstrucţionare a justiţiei). Credem că prin acest comportament conducerea a distrus imaginea acestui liceu şi au contribuit la compromiterea meseriei de dascăl. Ele au refuzat să ofere informaţii despre cele petrecute între profesoară şi elev şi au obstrucţionat orice eforturi in acest sens ale oricui. Au ţinut şedinţe cu CA-ul vechi numai ca să muşamalizeze cazul şi au refuzat intrarea în atribuţii a CA-ului nou ales.

  5. Idila profesoarei cu elevul a inceput se pare cu mult inainte de Brasov. Profesoara l-a separat pe lev de restul fetelor din clasa prin amenintari cu corigenta si repetentia la adresa colegelor baiatului. Totul s-a facut „pe fata” izoland berbecutul de turma de aceeasi virsta cu el.

  6. Invatamantul ca invatamantul,totusi sa fim realisti…in ziua de astazi cand majoritatea elevilor nu vad exteriorul,si devin fanatici pentru anumite lucruri,nu fac diferenta dintre realitate si imaginar,cand primesc o informatie o interpreteaza propriu si incorect dau deloc.Eu cunosc ambele parti in acest caz,iar tin sa va informez ca profesoara este de nota 10 din punct de vedere profesional,are elevi olimpici,situl sau de predare este ireprosabil,pleci cu lectiile invatate din clasa, da se aproprie de elevi in sensul de ai ajuta sa inteleaga materia,cand gresesti,te sanctioaza incat sa iti dai seama de greseli si sa le indrepti.Este profesorul la care poti vedea diferenta dintre profesorul de catedra si omul societatii.Ce ati vrea ca un profesor sa fie un robot,sa nu rada,s anu glumeasca,sa nu interpreteze? PROFESORUL E OM inainte de toate,si are dreptul la viata personala.Privind excursia,profesoara a fost insotita de un membru foarte apropiat al familiei,cu care mereu este oriunde,oricand plus ca e casatorita.Totusi cred ca,elevul ar avea nevoie de consiliere psihologica,nu s-a gandit nimeni ca poate profesoara a incercat sa-l ajute,avand in vedere pornirile elevului,sa-l aduca pe calea ce dreapta.In modul cel mai serios,educati-va copii sa faca diferenta dintre gluma si adevar,dintre realitate si fictiune dintre ce e firesc conform naturii si ce nu.

    1. Ce te face sa crezi ca ,,mia,, ar fi Antonovici ??!! Nu vorbiti aiurea !!! Nu ajungeti nicăieri… Imi pare rau ca exista astfel de oameni …Si te rog sa ma ierti , dar eu nu cred pana nu vii cu dovezi … Pentru comentariile nesemnificative de mai sus … ,, E usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune.,,

  7. miuta draga se zvoneste ca profa ta de 10 ar fi facut sex cu baietelul si ca tu tot de asta te-ai fi dus in excursie cu ea daca nu-i adevarat de ce nu doresti ancheta birfele si zvonurile pot fi inlaturate numai prin transparenta numai procuratura va face lumina in acest caz birfele si zvonurile nu vor inceta pina la un verdict al justitiei ce ancheta interna s-a facut la voi la scoala pentru aflarea adevarului viata personala a unei profesoare nu inseamna sex cu elevii daca era vinovat copilul pe care voi incercati sa-l faceti nebun atunci ce-i cu corespondenta intre el si profesoara ia dane tu niste citate cu angelina jolie fatuca suteste-ne de morala vrem adevarul altfel profesoara de ce ar fi fost sanctionata credem ca esti complice si tu

    1. Nu am fost in acea excursie, pentru ca nu mai sunt la liceu,dar cunosc foarte bine elevi care au fost,si daca toata lumea e asa curioasa de ce nu se duce nimeni sa intrebe chiar partile implicate?

  8. Daca baiatul este vinovat atunci de ce este sanctionata profa? Cine a pus diagnosticul baiatului „personalitate dubla”? Probabil vre-o veterinara?

  9. Domnulor, nici cu cred ca o profesoara foarte apreciata pana acum, cu elevi asa de buni cum se spune, in plus si casatorita, ar fi in stare sa se preteze la asa ceva. Oare nu care cineva incearca sa-i strice reputatia?

  10. Mai bine ar fi sa terminati cu acuzatiile… Nu aveti dreptul sa comentati ! Cateva cuvinte aruncate fara a fi gandite , nu pot confirma nimic . Gânditi-va bine inainte sa faceti afirmatii care ar putea conduce persoana respectiva spre sinucidere. Si daca tot sunteti in cautarea adevărului , adevarul este ca acea profesoară este un om deosebit , un om cu inima mare . Pentru mine aceasta persoana înseamnă foarte mult , avand-o ca profesoară de 4 ani . Un adevarat exemplu de urmat !! Felul ei de a fi m-a influențat mereu , dorindu-mi sa am macar un sfert din bunătatea sa. Si gânditi-va bine , deoarece nu sinuciderea este stupida , stupid este faptul ca ajungi sa ranesti un om atat de tare incat il faci sa creada ca sinuciderea este singura cale de scăpare !! Tot ce scrie aici este un fals si daca doriti sa faceti publicitate liceului din Saveni … Sa stiti ca nu il ridicati in slavi prin aceste acuzatii nejustificate , ci prin elevii si premiile pe care liceul le-a castigat in timp. Premii castigate datorita devotamentului profesorilor .Jalnicilor !!! Aveti grija sa nu pierdeti un adevarat profesor !!

  11. Nimeni nu spune ca profesoara este neaparat vinovata. Sa se disculpe daca nu este vinovata. Cat despre sinucidere – mai lasa-ne. Daca cineva se simte nevinovat poate sta cu capul sus in fata acuzatorilor. Daca cineva are constiinta curata – de ce sa se sinucida? Problema consta in modul in care s-a gestionat totul de catre conducere astfel incat seamana cu o musamalizare a cazului. Nu s-a facut nici o ancheta intena. Directoarele au lucrat la caz cu CA-ul vechi din componenta caruia fac parte numai prietene ale banuitei. Sanctiunea nici n-a fost data in mod public. Daca era nevinovata nu trebuia nici o sanctiune iar daca era vinovata atunci era caz penal.

  12. Nimic mai fals!!!! Nu e vorba doar de o Profesoara, ci de un adevart OM si un deosebit PEDAGOG!!! Noi, fostii elevi nu putem inchide ochii si nu puteam accepta asa ceva!!! Stim cu totii ca ceea ce scrie in acest articol, ce se vorbeste prin urbea noastra este neadevarat !!

  13. Nu se poate asa ceva! cine a facut macar o ora cu Doamna profesoara stie cum e ca pedagog,om si femeie.Am avut-o 3 ani in fata clasei si am invatat ce inseamna cu adevarat cuvantul PROFESOR. Este un adevarat model de urmat chiar si pentru colegii acesteia: CORECTITUDINE. Nu e profesorul care se vinde pe un buchet de flori sau un cadou. O profesoara si o femeie in adevaratul sens al cuvantului,restul sunt doar barfe. Si cine e acuzatorul? hai sa ne uitam putin si in trecutul si familia acestuia.
    Doamna profesoara are tot respectul fostilor si actualilor elevi!

  14. Cine a facut o singura ora cu Doamna Profesoara, stie ca asemenea stiri sunt niste inpetii!! Acest Dascal este un bun pentru comunitatea noastra! Elevi , treziti-va si reactionati!

  15. Cei care nu cunoosc situatia elevului,nu au cum s-si dea cu parerea,va rog incetati cu acuzatiile nefondate,am fost si eu elev,dar asa ceva nu am putut sa vad…voi va uitati putin in jur?vedeti cum tinerii se duc pe apa sambetei?…concluzia e una si sigura,educati-va copii!

  16. Intr-o societate in care jumatate sunt semi-analfabeti voi dati cu pietrele intr-un profesor care este un model?
    Asta e rautatea colegiala, oameni care nu-si vad de proria viata! majoritatea profesorilor din nemapomenitul liceu au facut facultatea la Spiru Haret si se pierd cu firea daca ii intrebi altceva inafara de lectia care ti-o preda desigur din carte. Doamna profesoara este un om de nota 20! nu pot sa cred ca se ajunge in situatia in care pur si simplu aruncam cu pietre intr-un om!
    Sunt sigura ca elevii o sa se mobilizeze si o sa-si apere una din putinele profesoare de valoare din scoala!

  17. Maria,niciun ,,care este numele elevului?”femeie needucata si pacatoasa.Tu chiar vrei sa distrugi un copil,nesimtito.Sper ca sa primesti ceea ce meriti de la viata asta,luand in considerare ce vrei sa produci.RUSINE!

  18. Terminati cu aberatiile…nici macar nu stiti despre ce e vorba,doamna profesoara ar fi incapabilă să facă acest gest.
    Voi nu o cunoasteti habar nu aveti ce profesoara excelenta este,doar ca au aparut aceste stiri fara dovezi,fara nimic..asta nu inseamna ca este adevarat. Din propria experienta va spun ca e cea mai adimirata si exemplară profesoara din liceul nostru..datorita ei multi au ajuns foarte sus,eu una o admir foarte mult si sper ca toate acestea sa nu o afecteze.

  19. Justitiarule , cand m-am legat de sinucidere nu m-am referit la faptul ca asta ar fi un mod de a fuge … Ci la faptul ca aceasta persoana care nu a facut nimic , se va satura la un moment dat de acuzatiile false , aduse de unii profesori si elevi … Acei profesorii care nici nu pot visa sa ajunga ca dumneaei …

  20. despre ce profesor e vorba? este cumva dna Anechitei? oricine ar fi si considerati ca e razbunarea cuiva, haideti sa facem sa apara public profesoara respectiva. cred ca o aparitie la antena 1 ar lamuri lucrurile.

  21. Cat de usor pot unii sa faca rau, nici macar nu trebuie sa fii vre-un geniu. O vorba aruncata in vant, graba de a arata cu degetul si atat: reteta sigura pentru demolarea sufleteasca a unui om bun. Ca fosta eleva nu pot decat sa multumesc dnei profesoare pentru modelul grozav pe care l-am avut. Mai rar o persoana atat de cumsecade si de inteligenta. Haters gonna hate! This is what they will always do, no matter what.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *