Un botoşănean a fost prins cu o maşină plină cu ţigări, după ce a acceptat să le transporte pentru 500 de lei

land rover tigariUn botoşănean, de 45 de ani, s-a ales cu dosar penal, după ce a acceptat un ciubuc, transportul unei maşini cu ţigări.

Potrivit acestuia, a fost acostat într-un bar din Botoşani de o persoană care i-a propus să transporte o maşină cu ţigări până în Iaşi contra sumei de 500 de lei.

like facebook A. R. a acceptat şi s-a urcat la volanul autoturismului Land Rover, însă în localitatea ieşeană Valea Lupului a fost oprit de poliţiştii de frontieră. În urma verificărilor s-a constat că în maşină erau 37.120 de ţigarete plasate pe bancheta din spate şi portbagaj. Poliţiştii au confiscat ţigările, evaluate la 12.992 de lei şi i-au întocmit dosar penal şoferului.

 

„Ţigările în valoare de 12.992 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar pe numele bărbatului poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial de Poliţie de Frontieră.

land rover tigari1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *