Elevii de la şase licee din judeţul Botoşani vor fi instruiţi în „firme de exerciţiu”

mihaela hunca 1Inspectoratul Şcolar Judeţean a realizat parteneriate cu Inspectoratul Şcolar Neamţ şi  Inspectoratul Şcolar Bacău, prin care se doreşte înfiinţarea unor firme de exerciţiu la liceele cu profil economic, agricol şi tehnic.

Şase unităţi liceale din judeţul Botoşani vor fi incluse în acest proiect, respectiv Colegiul Economic, Liceul Vorona, Liceul Şendriceni, Colegiul Tehnic „Ghe. Asachi”, Liceul „Regina Maria” Dorohoi şi Liceul Săveni.

În cadrul acestor firme de exercițiu, elevii vor forma deprinderi si abilități prin exersarea unor situații dintr-o firma reală.

Elevii vor putea face practică, dar nu numai atât şi şcolile vor fi dotate, atelierele în special, cu aparatura necesară. Vom realiza parteneriate, astfel încât aproape toate liceele să fie cuprinse în aceste firme de exercițiu„, a spus Mihaela Huncă, inspector general al IȘJ.

like facebook„Firma de exercitiu” reprezinta un model al unei intreprinderi reale, fiind o metoda de abordare practica a integrarii continuturilor, metoda conceputa pentru formarea aptitudinilor pentru formarea aptitudinilor personale si comportamentelor aplicabile in toate domeniile economice, pornind de la functiile de baza si pana la cele de conducere din intreprindere.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *