Activitatea din centrele de permanență, analizată la nivel ministerial

costel lupascuActivitatea centrelor de permanență din județul Botoșani, discutată de autoritățile sanitare botoșănene și ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu. Costel Lupașcu, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate, a declarat că urmează se facă facă o analiză la nivelul județului privind eficiența acestor centre, iar rezultatul va fi trimis către Ministerul Sănătății în vederea luării unor măsuri.

Reprezentanții CAS Botoșani au acuzat în repetate rânduri că medicii din centrele de permanență sunt plătiți pentru prezența la cabinet și nicidecum pe consultațiile acordate pacienților, care se prezintă în număr foarte mic în aceste centre.

like facebookAm discutat cu ministrul pentru a eficientiza activitatea centrelor de permanență. Poate ar trebui să existe centre de permanență fixe, pentru ca acele locații să fie bine cunoscute de pacienți. La centrele de permanență să existe într-adevăr activitate, să vină medicii, să respecte programul de lucru și să fie mai bine dotate. Se va face o analiză la nivelul județului și propuneri„, a menționat președintele CAS Botoșani.

În județul Botoșani funcționează 13 centre de permanență.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *