Profesor botoşănean, ţinta unui atac armat în Canada

Atudorei VaniaUn profesor botoşănean a fost martorul unui atac armat asupra unui colegiu canadian. Conform presei de peste ocean, atacul a avut loc, duminică dimineaţă, la Colegiul Gerald-Godin din vestul Montrealului.

like facebookProfesorul de farmacie, Vania Atudorei, care este cetăţean de onoare al municipiului Botoşani, se afla în interiorul instituţiei de învăţământ, cu un grup de elevi în timpul unei ore de curs, iar la un moment dat s-au auzit mai multe zgomote puternice din exteriorul clădirii.

Vanea Atudorei a ieşit din sala de curs pentru a vedea ce se întâmplă şi a descoperit un bărbat cu cagulă ce încerca să intre în clădire. Acesta a tras 22 de bile de plumb asupra ferestrelor clării şi a pătruns în interior, unde a început să lovească cu un ciocan o altă uşă de acces.

like facebookAlarmat de zgomote, profesorul a ieşit din sala de curs şi a văzut hoţul, însă acesta a luat-o la fugă. După ce a inspectat clădirea, botoşăneanul a descoperit urmele focurilor de armă.

Poliţiştii au declanşat o anchetă pentru furt, bănuind că hoţul urmărea sustragerea unor substanţe pe care le-ar fi putut folosi ulterior la fabricarea drogurilor, fie pe pentru aparatura de laborator. Valoarea aparturii din interiorul colegilor este de câteva milioane de dolari.

Profesorul botoşănean este în stare de şoc şi le-a spus jurnaliştilor canadieni că se teme pentru viaţa lui.

” Noi suntem stupefiaţi şi în stare de şoc. Nu ştiu ce s-ar fi întâmplat, dacă el ar fi reuşit să intre fără să fie văzut”, a declarat Vanea Atudorei.

Din punctul de vedere al lui Atudorei ar putea fi vorba de un jaf. Autorităţile spun că ar putea fi vorba despre un fost student frustrat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *