Ce i-a cerut primarul Portariuc ministrului Sănătăţii la Spitalul de Recuperare

nicolae banicioiu la spitalul de recuperare4Primarul municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, i-a cerut ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, sprijin financiar pentru realizarea unor investiţii în sistemul sanitar botoşănean. Edilul i-a spus ministrului să ajute la înfiinţarea acelui spital municipal de boli cronice şi îngrijiri paleative, care se doreşte a fi ridicat în spatele Spitalului de Recuperare. Noul spital va fi realizat ca o extindere la Spitalul de Recuperare şi se doreşte creşterea numărului de paturi de la 195 cât are în prezent unitatea spitalicească la 300 de paturi. Investiţia ar urma să fie realizată prin Compania Naţională de Investiţii.

gabriela varzar director spital recuperareDe asemenea, Portariuc a cerut bani şi pentru mansardarea bazei de recuperare de la spital.

Vrem să mai ridicăm încă un etaj, pentru că este insuficient la această dată spaţiul. Este vorba de resurse financiare importante, aproape 25 miliarde lei vechi pe care municipalitatea nu şi le poate permite. Venim şi noi cu o contribuţie de 10-15%„, a spus Portariuc.

nicolae banicioiu la spitalul de recuperare5Ministrul Sănătăţii a declarat că este de acord cu înfiinţarea spitalului, însă a spus că trebuie văzute mai întâi posibilităţile financiare de realizare a acestui spital.

like facebookEu sunt de acord. O să discut şi eu la CNI. Există o variantă, dar nu dăm speranţe oamenilor decât când suntem siguri. Propunerea are justificare şi mă gândesc la o decongestionare a Spitalului Judeţean„, a menţionat Nicolae Bănicioiu.

nicolae banicioiu la spitalul de recuperareMinistrul s-a declarat mulţumit de modul cum arată Spitalul de Recuperare, după ce a vizitat baza de tratament şi mai multe saloane cu bolnavi.

Cred că este meritul oamenilor care lucrează aici şi meritul domnului Portariuc ca şi al meu o să fie în momentul în care reuşim să facem partea de reabilitare şi partea de echipamente pe care ni le-au cerut oamenii„, a adăugat ministrul Sănătăţii.

 

 

One thought on “Ce i-a cerut primarul Portariuc ministrului Sănătăţii la Spitalul de Recuperare

  1. Domnule Ponta riuc dar apartamentele promise unde sunt? Sau il asteptati pe Mazare cu ucenicele lui preacuvioase sa vina sa vi le construiasca! Da locurile de munca promise? Ne faceti si un metrou ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *