Sfâşietor! Copii abandonaţi din faşă de părinţii plecaţi la muncă în străinătate

bebelusPeste 1700 de copii din judeţul Botoşani duc dorul sfâşietor al părinţilor plecaţi de ani buni în străinătate. Deşi pare greu de crezut, mulţi dintre copii au fost abandonaţi încă din faşă. Cei mai mulţi trăiesc in grija unei rude, în cele mai multe cazuri în grija bunicilor. Potrivit datelor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului,  59 de copii din Botoşani, cu vârste între  1 şi 2 ani au părinţii plecaţi la muncă în străinătate, în timp ce alţi 17 au vârste până într-un an.

Alţi 272 de copii au vârste între 3 şi 6 ani, iar 388 sunt la vârsta la care pot avea tulburări de comportament, respectiv 7 – 9 ani. Alţi 444 de  copii sunt adolescenţi, 14-17 ani, o vârstă critică când au nevoie de ajutor şi înţelegere. De asemenea, alţi 529 de copii rămaşi în grija rudelor au vârste între 10 și 13 ani.

like facebookAceşti copii sunt monitorizaţi de autoritatea locală. În cazul în care se constată că acel copil este neglijat, atunci intervenim. Sunt mulţi copii rămaşi fără părinţi, dar au plecat la muncă în străinătate pentru că nu au avut cu ce să-i hrănească, pentru că nu au un viitor în România”, a declarat Dan Şlincu, directorul DGASPC Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *