Omul de afaceri Gheorghe Ciubotaru contestă topurile celor mai bogaţi români

gheorghe ciubotaruPreşedintele Electroalfa, Gheorghe Ciubotaru, contestă topurile celor mai bogaţi români alcătuite, recent, de revistele Capital şi Forbes.

El susţine că averea sa nu se ridică la cea estimată de Revista Capital, respectiv 68-70 milioane euro, dar nici valoarea apărută în Topul Forbes nu este cea reală.

Iată punctul de vedere al lui Ciubotaru.

like facebookUrmare a publicarii Top Capital 300, am constat cu surprindere ca ma regasesc la pozitia 75 cu o avere de 68-70 milioare euro. Aceasta cifra, foarte mare comparativ cu estimarile din alti ani, m-a determinat sa iau atitudine pe acest subiect din dorinta de a informa corect cititorii. Mai mult decat atat, in Topul Forbes 2014, averea mea este cotata la 21 milioane de euro. Diferenta dintre cele doua estimari este una mai mult decat evidenta. Recunosc ca nu stiu care sunt metodele de documentare si evaluare utilizate de jurnalistii realizatori ai topurilor in discutie, nu am oferit informatii legate de acest subiect, dar va pot confirma ca valoarea de piata a grupului Electroalfa-   stabilita printr-un audit realizat recent, la cererea mea, de catre o firma de specialitate-, este mult sub valoarea de 21 milioane euro. Aceasta valoare este data de spatii de productie si administrative, utilaje, echipamente si aplicatii software de ultima generatie, inclusiv materiale necesare desfasurarii activitatii. Dezvoltarea grupului a fost posibila prin reinvestirea profitului din anii anteriori. Prin urmare pot spune ca m-as bucura sa gasesc un investitor dispus sa cumpere la valoarea stabilita de Capital, in situatia in care as  decide sa vand„, spune Gheorghe Ciubotaru într-un comunicat trimis redacţiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *