Tribunalul Botoşani, executat silit de Finanţele Publice. Vezi de ce instituţiile se află în „război”!

Tribunalul BotosaniTribunalul Botoşani a ajuns într-un proces cu Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice, după ce a ajuns să fie executat silit. Totul ar fi pornit, din anul 2009, când instanţa a reieşit în evidenţele Fiscului cu o datorie de aproximativ 6.000 de lei, reprezentând debite aferente contribuţiei la fondul de asigurări sociale de sănătate (CASS).

Suma reprezenta datoriile la CASS pentru o perioadă de câteva luni în care mai mulţi angajaţi au beneficat de concedii medicale şi trebuia decontată de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

like facebookFinanţiştii au explicat că, în ciuda acestui aspect, reprezentanţii Tribunalului trebuiau să depună o declaraţie, lucru ce nu s-a întâmplat. Ulterior instanţa a fost notificată, însă a refuzat să depună declaraţia, motivând că nu are nici un debit către stat şi a îndeplinit toate obligaţiile. Astfel, s-a ajuns în situaţia unui decalaj al plăţilor, regula Fiscului fiind stingerea datoriilor în ordinea vechimii, iar fiecare plată a Tribunalului stinge o datorie din urmă, rămând cea curentă.

În baza acestei datorii s-au trimis somaţii de plată, iar aceste somaţii au ajuns să fie contestate de Tribunal la Judecătorie. Până acum s-au formulat două dosare de contestaţie la executare, iar judecătorii trebuie să se pronunţe asupra datorei pe care o înregistreză lunar colegii lor.  Interesant este că în ciuda contestaţiilor, fiscul ar putea merge mai departe cu măsurile de executare silită şi se poate ajunge la poprirea conturilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *