Ample controale la farmaciile din judeţ. 80 sunt vizate!

farmacie BotosaniReprezentaţii Ministerului Sănătăţii şi cei ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate au dispus un amplu control la toate farmaciile din ţară, în judeţul Botoşani fiind vizate 80 de farmacii care sunt în relaţie contractuală cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Verificarea va avea loc între 6 şi 28 noiembrie şi vor fi luate la purecat contractele încheiate cu instituţia de asigurări de sănătate pe ultimele patru luni.

Costel Lupaşcu, preşedintele CAS Botoşani, a declarat că la nivelul judeţului a fost constituită o echipă mixtă formată din reprezentanţi ai CAS şi Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani.

Timp de o lună de zile echipa va verifica modul în care se respectă eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite.

like facebookConform prevederilor legale, farmaciile au obligaţia de a se aproviziona în mod continuu cu medicamentele care sunt acordate în cadrul sistemului de asigurări de sănătate, cu sau fără contribuţie personale, mai precis medicamentele compensate şi gratuite.

Eliberarea unui medicament care necesită o plată mai mare din parte pacientului se poate realiza în condiţiile în care medicul a indicat în prescriptie denumirea comercială a medicamentului sau la solicitarea pacientului.

De asemenea, farmaciile au obligatia legală de a informa şi  prezenta, la loc vizibil,  drepturile pacienţilor  în relaţia cu acestea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *