Anchetă a poliţiştilor în cazul scandalului voturilor de la Spitalul Judeţean

spitalul judetean mavromati botosaniProcurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, au înregistrat plângerea penală transmisă de Biroul Electoral Judeţean, iar cercetările vizează infracţiunea de împiedicare a exercitării dreptului electoral.

like facebookPotrivit reprezantanţilor Parchetului, ancheta este desfăşurată de Serviciul Investigaţii Criminale, iniţial fiind fapta sesizată şi în cazul în care se confirmă, se vor îndrepta către suspectul Corneliu Mihai, directorul Spitalului Judeţean Mavromati.

” Urmărirea penală a fost începută doar pentru fapta sesizată, urmând ca ulterior, în cazul în care se confirmă, să se îndrepte şi asupra persoanelor indicate”, a declarat Nicoleta Arpinte, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani.

Sesizare a fost depusă iniţial de PSD la BEJ, după ce pacienţii Spitalului Judeţean Mavromati nu au putut vota, în data de 2 noiembrie, în condiţiile în care conducerea unităţii nu a solicitat o urnă mobilă. BEJ a analizat sesizarea şi a decis transmiterea ei către Parchet. Conducerea Consiliului Judeţean, ce are în subordine unitatea medicală, a explicat că managerul spitalului nu avea atribuţii de organizare a alegerilor, ci acest lucri cădea în sarcina Prefectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *