Hotel şi restaurant, acuzate că încalcă drepturile de autor pentru muzica artiștilor români

restaurant si hotel texUn cunoscut hotel și restaurant din Botoșani este acuzat de folosirea ilegală a muzicii artiștilor români, iar organizațiile care apără drepturile cântăreților cer acum sume importante de bani cuvenite ca drepturi de autor. Uniunea Producătorilor de Fonograme din România (UPFR) s-a îndreptat în instanță împotriva firmei Trans Expres SRL, societate ce administrează restaurant şi hotel Tex, cerând obligarea la plata taxei pentru muzica ambientală.

like facebookReprezentanţii UPFR susţin că societatea a difuzat muzică ambientală, în perioada 2008-2013, însă nu a plătit taxele lunare  aferente. Astfel, pentru hotel s-a solicitat 100 de lei pe lună, iar pentru restaurant, pizzerie, cafenea şi sălile de jocuri s-au cerut taxe cuprinse între 20 şi 56 de lei, în funcţie de numărul de metri pătraţi ai locaţiei.

În total, în funcție de perioada menţionată în acţiune şi cuantumul taxei, UPFR a cerut o sumă de aproape 90.000 de lei.

De cealaltă parte, reprezentanţii hotelului şi restaurantului au solicitat respingerea plângerii. La un moment dat, a fost invocat şi faptul că există o stare de derută din cauza instituţiilor care colectează taxe pentru acelaşi domeniu.

Procesul a fost judecat şi firma Trans Expres SRL, carde este controlată de omul de afaceri Viorel Dănuță, a fost obligată la plata a o parte din sumă, respectiv 33.000 de lei, însă în recurs, judecătoriii Curţii de Apel Suceava au casat sentinţa şi au trimis dosarul spre rejudecare.

hotel restaurant tex

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *