Contractul colectiv de muncă în învăţământ a fost semnat: Nu toate prevederile vor putea fi aplicate

LSI sediuSindicaliştii din învăţământ au un nou contract colectiv de muncă, însă cu aceleaşi prevederi. Liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ Botoşani, Liviu Axinte, a declarat că posibilităţile de negociere dintre sindicate şi reprezentanţii Ministerului Educaţiei au fost limitate şi că unele prevederi nu vor putea fi aplicate din cauza cadrului legislativ.

like facebookDeşi în contractul colectiv de muncă sunt cuprinse prevederi în favoarea şi avantajul membrilor de sindicat, al angajaţilor din învăţământ, unele nu puteau fi aplicate din cauza cadrului legislativ. Este bine că avem un contract de muncă semnat, este bine că se reglementează anumite aspecte, dar nu toate prevederile cuprinse în contract vor putea fi aplicate. Nici nu e bine să nu le ai prinse, dar toate problemele pleacă de la un  moment zero privind suspendarea unor drepturi și permanentizarea suspendării ulterior” , a spus Axinte.

Noul contract colectiv de muncă prevede permanentizarea acordării sprijinului financiar pentru formare profesională în valoare de 150 euro.

Liderul LSI spune că urmează să se stabilească dacă va fi semnat şi un contract colectiv de muncă la nivel de Inspectorat Şcolar Judeţean, respectiv la nivel de şcoli.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *