Guvernul alocă bani pentru sistemul de termoficare din Botoşani

modern calor botosaniGuvernul a alocat municipiului Botoşani un nou ajutor de stat pentru asigurarea încălzirii populaţiei, în prag de iarnă.

Astfel, în şedința de Guvern de marți, 4 octombrie 2014, premierul Victor Ponta a alocat municipiului Botoşani suma de 2,85 milioane lei pentru acoperirea necesarului de subvenţie a energiei termice livrată populaţiei.  Suma alocată de guvern reprezintă un avans de 30% pentru consumul estimat pentru ultimul trimestru al anului 2014. Bugetul local asigură în acest moment, 55% din preţul pentru energia termică la nivelul municipiului.

like facebookAceastă subvenţie alocată de către Guvernul Ponta în prag de iarnă este extrem de importantă pentru noi. Bugetul nostru local nu ar putea să acopere în totalitate aceste costuri. Subvenţia de la guvern reprezintă în fapt, reducerea facturii la încălzire pentru botoşăneni. Vreau să mulțumesc atât Guvernului, cât și premierului Victor Ponta că este din nou alături de noi”, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

În municipiul Botoşani, preţul gigacaloriei este de 379 lei, unul dintre cele mai reduse costuri pentru energia termică în sistem centralizat din ţară. În urma aplicării subvenţiilor acordate atât de administraţia locală cât şi de guvern, costul pentru cosumator de rând se reduce de la 379 de lei la 170 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *