APIA primeşte cererile pentru ajutoarele de minimis pentru agricultură ecologică

apia BotosaniAgenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) – Centrul judetean Botosani, informeaza fermierii botosaneni ca până pe 7 noiembrie a.c. pot depune  cererile de solicitare a ajutorului specific compensatoriu acordat exploataţiilor vegetale înregistrate în sistemul de agricultură ecologică. Ajutorul specific compensatoriu se acordă fermierilor care au depus cerere de ajutor în anul 2013 pentru exploataţiile cuprinse între 0,30 şi 5 hectare şi între 5,1 şi 20 hectare şi vizează îmbunăţirea calităţii produselor agricole.

Beneficiarii schemei de minimis sunt toti cei care deţin exploataţii vegetale înregistrate în sistemul de agricultură ecologică, respectiv producătorii agricoli persoane fizice şi juridice, întreprinderi individuale constituite potrivit OU 44/2008. În vederea obţinerii ajutorului de minimis, beneficiarii completează şi depun cererea pentru ajutorul de minimis în agricultură la Centrul judeţean APIA, însoţită de documente justificative.

like facebookCuantumul sprijinului financiar reprezentând ajutorul de minimis este de 1.180 de lei/exploataţie pentru exploataţiile cuprinse între 0,30 şi 5 hectare şi 854 lei/exploataţie pentru exploataţiile cuprinse între 5,1 şi 20 de hectare.

În cazul în care beneficiarii nu se menţin în sistemul de agricultură ecologică, aceştia vor restitui sumele încasate. Sumele reprezentând ajutor necuvenit se recuperează de la beneficiarii ajutorului de stat, potrivit prevederilor în vigoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *