Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni!

vremeaAdministraţia Naţională de Meteorologie a făcut o estimare a evoluţiei valorilor termice şi precipitaţiilor în intervalul 3-16 noiembrie. Potrivit meteorologilor, în Moldova primele două zile vor fi caracterizate de o vreme relativ rece, cu valori medii de 8…11 grade ziua şi 0…2 grade noaptea. Apoi vremea se va încălzi până spre sfârşitul săptămânii, cu  precădere în zonele mai înalte de relief, astfel că, mediat pe regiune, se vor atinge valori diurne de 13…15 grade, în timp ce minimele vor fi 3…6 grade. În a doua parte a intervalului de referinţă se estimează o scădere de temperatură, nesemnificativă însă, astfel că temperaturile vor fi în marea lor majoritate peste mediile climatologice specifice, cu maxime de 10…12 grade şi minime de 3…5 grade, în medie.

Probabilitatea de ploaie se va menţine redusă pe tot parcursul intervalului de referinţă.

like facebookLa munte, regimul termic diurn se va situa în mare parte a intervalului de prognoză peste cel climatologic normal, în special în jurul datei de 7 noiembrie, când va caracteriza o vreme deosebit de caldă. Astfel, valorile diurne se vor situa într-un ecart mediu de 8 la 14 grade.

Minimele nocturne, relativ scăzute în primele nopţi, vor avea aceeaşi tendinţă de creştere, urmând a se situa peste mediile multianuale ale datei, în medie între 2 şi 4 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii locale, slabe, mai ales sub fomă de ploaie, va creşte după data de 9 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *