Anvelopele de iarnă, soluţia pentru un şofat în siguranţă. Vezi de unde le poţi lua!

angajati solenyyAnvelopele de iarnă nu mai sunt un moft ci o necesitate. Pe lângă faptul că sunt obligatorii, în momentul în care drumurile sunt acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, anvelopele de iarnă reprezintă siguranţă. Anvelopele de iarnă acceptate de poliţie la verificări sunt cele înscripţionate cu unul dintre simobulurile : „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”.

like facebookÎn cazul şoferilor care încalcă normele legale se pot aplica sancţiuni cuprinse între 765 de lei şi 1.700 de lei şi chiar reţinerea certificatului de înmatriculare.

Specialiştii de la firma Solenyy au explicat de sunt necesare, din punct de vedere tehnic, anvelopele de iarnă. Astfel, în momentul în care temperatura de afară scade sub şapte grade celsius, o anvelopă normală se întăreşte şi nu mai are o aderenţă bună. În acest mod distanţa de frânare se poate dubla faţă de cea a unor anvelope de iarnă. Pe lângă un risc de crescut de accidente se uzează prematur şi plăcuţele de frână şi creşte şi riscul pierderii stabilităţii. În aceste condiţii, chiar dacă nu se depune strat de zăpadă, dar tempetaturile sunt reduse, este recomandat montarea anvelopelor speciale.

De asemenea, reprezentanţii firmei Solenyy recomandă montarea anvelopelor pe toate cele patru roţi şi explică de ce. Din raţiuni economice unii şoferi montează anvelopele doar pe roţile de tracţiune, însă maşina frânează pe toate patru roţi şi există riscul ca spatele, sau faţa să derapeze, în funcţie de poziţionarea roţilor de tracţiune.

Pentru a se convinge de toate aceste aspecte, dar şi a vedea cea mai bună ofertă de anvelope noi şi second hand, conducerea firmei Solenyy invită şoferii la punctul de lucru al firmei de pe şoseaua de centură, vizavi de CET. Un alt aspect important este garantarea calităţii produselor vândute, dar şi al montajului.

 

https://www.facebook.com/pages/SCSolenyy-CompanySRL/194248947259962?fref=ts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *