Prima expoziţie realizată de Muzeul vieţii cotidiene în comunism

Muzeul Vietii in Comunism BotosaniJoi, 30 octombrie a.c., ora 11, la Muzeul de istorie din Botoșani, va avea loc vernisajul primei expoziție realizată de Muzeul vieții cotidiene în comunism (MuViCC) din Botoșani, în parteneriat cu Muzeul literaturii române din Iași.

Vor fi expuse obiecte ce aparțin expoziției „Copilăria părinților noștri”, realizată de Muzeul literaturii române din Iași (director Dan Lungu,cunoscut prozator, născut la Botoșani), la Bojdeuca lui Ion Creangă din Țicău, în perioada iunie-septembrie a.c., obiecte colectate de elevi-voluntari din liceele din Botoșani, care au participat la campania de colectare organizată de Asociația CulturEst, și obiecte aflate în patrimoniul Muzeului de istorie din Botoșani, obiecte care țin cu precădere de propaganda comunistă.

like facebookCampania de colectare de la Botoșani, care s-a desfășurat în această vară sub mesajul „Nu aruncați istoria la gunoi!”, a fost un proiect finanțat de CulturEst și Primăria Botoșani. Inițiatorii proiectului  și-au propus atât colectarea de obiecte muzeale, prin donații din partea localnicilor, cât și implicarea școlilor și liceelor în activități de cunoaștere a lumii comunismului.

Expoziția, care a fost amenajată cu sprijinul muzeografilor de la Muzeul de istorie din Botoșani, va fi deschisă în perioada 30 octombrie – 19 noiembrie 2014.

Prin acest eveniment, CulturEst – care pregătește amenajarea sediului MuViCC, prin conversie arhitecturală a Halei fostului CET-Botoșani, printr-un proiect realizat în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură din București – deschide seria de expoziții itinerante, pe care le va organiza atât în județul Botoșani, cât și la nivel național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *