PSD Botoşani: Guvernul Ponta pregăteşte reducerea TVA la legume şi fructe

Deputat Andrei Dolineaschi
Andrei Dolineaschi

PSD Botoșani anunță că guvernul Ponta urmează să reducă TVA la legume și fructe de la 24% la 9%. Reducerea TVA la legume și fructe vine în sprijinul producătorilor onești, ale căror profituri sunt afectate de evazioniștii din acest domeniu. Mai mult, de pe urma reducerii TVA ar urma să beneficieze și consumatorii care vor cumpăra legume și fructe la prețuri mult mai mici.

Reducerea TVA la legume și fructe vine pe fondul succesului înregistrat de reducerea TVA la 9% pentru produsele de panificație. Acest succes cât și evoluțiile economice din ultima perioadă au creat premisele pentru reducerea TVA și în alte sectoare ale industriei alimentare unde există o mare evaziune fiscală.

Așa cum Victor Ponta a promis că se va reduce TVA la pâine de la 24% la 9% și s-a ținut de cuvânt, la fel se va ține de cuvânt și cu reducerea TVA la legume și fructe. Toate aceste măsuri nu se puteau lua dacă guvernul Ponta nu crea premisele economice necesare”, a declarat Andrei Dolineaschi, președintele PSD Botoșani.

Operatorii de legume și fructe din județul Botoșani au fost mereu afectați de evaziunea fiscală din domeniu, care le-a redus profiturile. În anul 2013, fermierii botoșăneni au produs 32.145 de tone de fructe și 134.148 tone de legume. De măsura de reducere a TVA la legume și fructe ar urma să beneficieze 25 de operatori de fructe și legume din întreg județul, potrivit datelor statistice furnizate de Directia Agricolă.

Reducerea TVA la legume și fructe este așteptată de mulți fermieri din județul nostru. Pentru Botoșani, agricultura este extrem de importantă, orice sprijin din parea guvernului este binevenit. Este important să avem continuitate în perioada ce urmează, iar dacă românii îl vor alege pe Victor Ponta ca președinte, vom avea garanția că toate aceste măsuri extrem de importante vor deveni realitate, și nu vor fi abandonate”, a încheiat Andrei Dolineaschi.

Sursa: comunicat PSD

One thought on “PSD Botoşani: Guvernul Ponta pregăteşte reducerea TVA la legume şi fructe

  1. Si daca tot este Campanie Electorala si se promiite orice,reduceti si pretul la prezervative.Cam atit v-a mai ramas de promis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *