Aproape 1000 de repetenţi în anul şcolar trecut. Vezi la ce clase au fost cei mai mulţi!

elevi cu ghiozdaneÎnvăţământul botoşănean a avut în anul şcolar trecut nu mai puţin de 1000 de repetenţi. De asemenea, câţiva zeci de elevi au fost exmatriculaţi, iar câteva sute au abandonat şcoala.

Cei mai mulţi repetenţi, susţine inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Mihaela Huncă,  sunt la clasa IX-a, după care la clasele V-a. Reprezentanţii IŞJ vor să afle cauza pentru care elevii nu au reuşit să promoveze clasa.

like facebookCauza principala este  aceea a absentării de la cursuri. Probabil va trebui să insistăm mult mai mult la trecerea de la un ciclu de învăţământ la altul, pentru că se pare că există o neadaptare la noile modalităţi de lucru. În obiectivele inspecţiilor tematice, dar şi a activităţilor pe care Inspectoratul Şcolar le va realiza în acest an şcolar, vor fi şi activităţi de adaptare a elevilor în clasa V-a şi IX-a”, a spus Mihaela Huncă.

Procentul repetenţilor reprezintă 2% din numărul total al elevilor din judeţul Botoşani, iar a celor care au abandonat şcola sub 1% din numărul elevilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *