Elena Udrea: Ca preşedinte, voi fi un partener de încredere al oamenilor de afaceri din România

Elena UdreaPreşedintele PMP, Elena Udrea, a participat vineri, 24 octombrie, la o întâlnire cu reprezentanţi ai Uniunii Naţionale a Patronatului Român. În cadrul întrunirii, au fost aduse în atenţie problemele cu care se confruntă mediul de afaceri din România şi soluţiile necesare pentru normalizarea funcţionării acestuia.

„Este esențial ca de acum încolo, relația dintre clasa politică și mediul de afaceri să se normalizeze. Așa cum există ea astăzi, nu folosește României”, a spus Elena Udrea.

Ea a explicat că greșeala care a generat această stare de lucruri este faptul că „oamenii de afaceri din România au căutat, de cele mai multe ori, relații privilegiate cu statul, în loc să se organizeze și să devină un partener egal al acestuia în susținerea dezvoltării economiei”. „Cred că trebuie abandonăm această abordare și să pornim o construcție care să fie în avantajul acestei țări. Patronatele din România nu se manifestă puternic în raport cu statul, iar relația cu acesta este de cele mai multe ori ocultă“, a spus Elena Udrea.

like facebookPrezidențiabilul PMP a dat asigurări că va fi un partener de încredere al oamenilor de afaceri din România și va iniția „un nou tip de relație, în interesul ambelor părți”, întrucât  „nu există dezvoltare economică, nu există posibilitatea de a ridica standardul de viață al cetățenilor acestei țări fără a sprijini mediul de afaceri, fără a-i da șansa să se dezvolte, să poată genera locuri de muncă, să poată plăti taxe și impozite”, a afirmat Elena Udrea
„Vă susțin să facem pași concreți în acest sens. În mine găsiți un partener onest și deschis. Astăzi, afaceriștii se roagă ca statul să nu le mai pună piedici, darămite să-i ajute, iar această situație nefirescă și dăunătoare economiei trebuie să înceteze”, a adăugat liderul Partidului Mișcarea Populară.

Elena Udrea a propus, în acest sens, elaborarea unei liste de soluții și a unui calendar de implementare a acestora. “Propunerea este ca, după ce vom discuta pe marginea ideilor pe care le aveți pentru a îmbunătăți situația mediul de afaceri din România, să avem o listă de soluții pe care să o implementăm, prin modificarea Legislației sau prin alte mijloace pe care le putem folosi”, a conchis Elena Udrea.

Comunicat PMP

One thought on “Elena Udrea: Ca preşedinte, voi fi un partener de încredere al oamenilor de afaceri din România

  1. Du-te la tine in Roman, in garsoniera TA saracaciosa! Ia-l cu tine pe fotograful jon, fluturica, turcanu eugenie, etc! LASATI-NE tu si cu portocalii tai de PNL-isti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *