Un tânăr din Botoşani, dator la cele mai luxoase firme de haine şi accesorii

judecatoria botosaniUn tânăr de 23 de ani, din Botoşani, este dator la mai luxoase firme de haine şi accesorii din întreaga lume.

El va trebui să scoată din buzunar nu mai puţin de 40.000 de euro, după ce a vândut, pe internet, haine contrafăcute purtând numele unor companii celebre precum Louis Vuitton Malletier, din Paris, Rolex din Geneva, Petek Philippe sau Montblanc-Simplo din Hamburg, dar şi Puma sau Nike.

like facebook

Adrian Bocan a fost condamnat de Tribunalul Botoşani la două luni de închisoare cu suspendare după ce a postat pe un site de vânzări un anunţ prin care comercializa haine, ceasuri şi genţi. Instanţa l-a mai obligat să plătească daune morale în cuantum de 2500 de euro către Louis Vuitton Malletier, din Paris, Rolex din Geneva, Patek Philippe,  Montblanc-Simplo din Hamburg, Puma şi Nike. Decizia nu este definitivă.

haine-de-firma
Foto: www.haine-lux.com

Totul a început după ce un poliţist a văzut anunţul şi a demarat o anchetă, a obţinut aproparea unui judecător pentru interceptarea telefonului, iar tânărul a început să fie ascultat.

Poliţiştii au descins acasă la comerciant şi au descoperit mai multe bunuri pe care acesta le-a cumpărat dintr-un en gros din capitală, Dragonul Roşu.

În timpul procesului, firme celebre, precum Louis Vuitton Malletier, din Paris, Rolex din Geneva, Petek Philippe sau Montblanc-Simplo din Hamburg au formulat pretenţii menţionând că botoşăneanul le-a stricat imaginea. Daunele totale ajung la 36.900 de euro, din care contravaloarea produselor originale identice de pe piaţă cu cele găsite la comerciantul din Botoşani este de 12.300 de euro, iar diferenţa de 24.600 de euro reprezintă daune morale.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *