Un fost parlamentar a fost condamnat la închisoare pentru conflict de interese

Deputatul Neculai Rebenciuc
Deputatul Neculai Rebenciuc

Un fost parlamentar de Botoşani a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru conflict de interese, după ce şi-a angajat fiica la cabinetul parlamentar.

like facebookEste vorba de Neculai Rebenciuc, fost deputat PDL, care a primit o pedeapsă de patru luni de închisoare cu suspendare. Judecătorii ÎCCJ au stabilit şi un termen de încercare de doi ani şi patru luni, însă decizia nu este definitivă.

„condamna pe inculpatul REBENCIUC NECULAI, la pedeapsa de 4 luni închisoare. În temeiul art.71 Cod penal anterior interzice inculpatului drepturile prev.de art.64 alin.1 lit.a teza a II-a, b si c C.pen., cu titlu de pedeapsa accesorie. În baza art. 81 Cod penal anterior dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei închisorii pe un termen de încercare de 2 ani si 4 luni, calculat conform art. 82 Cod penal si care se socoteste de la data ramânerii definitive a hotarârii” se arată în minuta publicată pe portalul instanţei.

Fostul parlamentar PDL este acuzat că şi-a angajat fiica la biroul său de parlamentar, prejudiciind astfel bugetul Camerei Deputaţilor cu peste 11.000 de lei.

One thought on “Un fost parlamentar a fost condamnat la închisoare pentru conflict de interese

  1. O bagatelă! Cineva tot trebuia angajat pe acel post şi cea mai mare încredere o poţi avea într-un membru de familie. Mai bine îl întrebau ce a făcut cu cei 75000 euro primiţi de la Boc pentru a trece la PDL. El spune ca i-ar fi donat la 5 biserici!!!!!! Cel mai uşor mod de a spăla banii întrucât biserica nu e controlată de fisc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *