Ministrul Muncii: Din martie şi până acum nu se găsesc oameni pentru 18.000 de locuri de muncă

rovana plumb ministrul muncii la botosani4Ministrul Muncii, prezent joi la Botoşani, a prezentat într-un mod foarte optimist problema şomajului în România. Rovana Plumb a explicat că rata şomajului la nivelul ţării, în septembrie, a fost de 6,7% cu mult mai puţin faţă de zona euro, 12% sau UE, 11%.

like facebook De asemenea, aceasta a mai adăugat că pentru prima dată după mulţi ani numărul salariaţilor este egal cu cel al pensionarilor. Întrebată dacă cifrele reflectă realitatea, Rovana Plumb a răspuns afirmativ.

În acelaşi timp, Rovana Plumb a mai afirmat că din martie şi până acum 18.000 de locuri de muncă au rămas neocupate şi se va modifica legislaţia în domeniul veniturilui minim garantat, în sensul stimulării reintegrării pe piaţa muncii.

„În fiecare dintre judeţe şi cu atât mai mult în zonele unde avem un număr mai mare de şomeri decât media pe ţară, trebuie intervenite cu măsuri active. Noi am intervenit ca şi Guvern cu măsuri pentru combaterea şomajului, nu numai în rândul tinerilor ci şi a persoanelor peste 45 de ani. Sprijinim pe cei care angajează persoane până în 25 de ani sau 45 de ani cu suportarea a jumătate din chletuielile salariale pentru un an de zile, dacă menţine în activitate persoanele pentru doi ani. Sperăm ca atât ca neimpozitarea profitului reinvestit, cât şi reducerea contribuţiilor CAS să îşi pună cuvântul pe piaţa muncii în ceea ce priveşte şomajul. Din punctul de vedere macro, pot să vă spun că rata şomajului la nivelul României în luna septembrie de 6,7% este cu mult sub nivelul euro care este de 12% sau nivelului UE de 11%, dar sigur că în continuare trebuie să facem toate la acele activităţi care conducă la îndeplinirea obiectivelor pe care noi ni le-am propus. Prioritatea noastră zero este şomajul în rândul tinerilor. Eu sunt convincă că atâta timp cât am creat 200.000 de locuri de muncă în doi ani şi faptul că în luna septembrie avem un număr egal de salariaţi şi pensionari.Cred că sunt nişte indicatori care reflectă realitatea. Vrem să elucidăm faptul că din martie şi până acum nu se pot ocupa 18000 de locuri de muncă la nivel naţional. Categoria persoanelor care beneficiază de venitul minim garantat o abordăm cu o filosofie total nouă în 2015.în sensul că introducem venitul minim de inserţie. Vrem ca acest venit minim garantat, să constituie un factor de determinare a reintegrare pe piaţa muncii dat fiin d faptul că nu va fi scăzut din salariul pe care el îl va obţine. „, a declarat Rovana Plumb.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *