Ministrul Justiţiei, despre Judecătoria Darabani: Darabaniul are în continuare şansa lui să funcţioneze

ministrul justitiei robert cazanciucMinistrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, prezent, joi, la Botoşani, a declarat că Judecătoria Darabani are mari şanse să funcţioneze întrucât are un volum destul de mare de activitate.

like facebookNoi am primit un vot unanim de respingere în Camera Deputaţilor pe acest proiect de lege. M-a bucurat şi m-a întristat. M-a bucurat că am reuşit să adună puterea opoziţiei pe un subiect, ceea ce e benefic, înseamnă că puterea şi opoziţia mai devreme sau mai târziu pot să aibă subiecte comune. M-a întristat pentru că de resurse umane e nevoie acolo unde este foarte mare aglomeraţie. Au trecut doi ani de când proiectul a fost pe circuitul de avizare, între timp lucrurile s-au mai schimbat puţin, sunt instanţe în care a crescut foarte mult volumul de activitate, altele în care a stagnat sau a scăzut. Noi acum facem o analiză a acestor 30 de instanţe şi o să mergem la Senat cu o propunere de compromis către Parlament. Să nu r ămânem cu 30, ci să reducem undeva până la jumătate. Chiar nu avem de ales, nu sunt judecători, clădirile sunt improprii, nu reuşim să avem activitate. Eventual să găsim soluţii de rearondare teritorială a altor localităţi pentru că este posibil acest lucru. […] Trebuie să vedem într-adevar dacă o să închidem instanţa sau nu. Darabaniul are în continuare şansa lui să funcţioneze”, a declarat Robert Cazanciuc.

De asemenea, ministrul a adăugat că la nivelul ministerului se urmăreşte şi specializarea judecătorilor, iar de la o instanţă foarte mare se poate lua câte un judecător pentru specializare, dar de la o instanţă mică ar însemna blocarea activităţii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *