Consilier local contestat în instanţă de un coleg

consiliul local botosaniUn consilier local a contestat, în instanţă, funcţia obţinută de un alt consilier.

Este vorba despre consilierul Eugen Ţurcanu ce a înregistrat, miercuri, o acţiune la Tribunalul Botoşani prin care contestă mandatul obţinut de Cristinel Brumă.

like facebookConsilierul PDL susţine că doi dintre aleşii locali nu au fost în sală în momentul votării proiectului privind numirea lui Brumă. Înainte de acţiunea din instanţă Ţurcanu a făcut şi o plângere la secretarul Primăriei, însă nu l-a mulţumit răspunsul.

„În calitatea mea de consilier local, am facut o contestaţie la Tribunalul Botosani, cu privire la dobândirea calităţii de consilier local a domnului Cristinel Brumă. Doi consilieri nu au fost în sală şi din raportul de votare rezultă clar acest lucru, iar în minuta de şedinţă scrie clar că ei sunt în sala, dar au declarat că nu participă la vot. S-a facut abstracţie de acest aspect şi a fost validată respectiva hotărâre de Consiliu Local. Nu eşti considerat prezent la sedinţă dacă nu-ţi bifezi prezenţa, nu se validează nici un vot dacă nu apeşi pe buton, nu ţi se ia în calcul nici o interpelare de a ta, dacă nu apeşi pe buton şi vorbeşti la microfon. Am făcut plângere prealabilă domnului secretar. Când am scos raportul şedinţei, arată clar că erau 47 % prezenţă şi nu 50+1%, a spus ca nu are nici o relevanţă votul electronic. Nu pot să înţeleg. În cazul acesta să decidă instanţa.”, a declarat Eugen Ţurcanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *