Meteorologii anunţă lapovită în judeţul Botoşani. Vezi de când!

atentionare meteoMeteorologii au anunţat, miercuri, Cod galben de ploi însemnate cantitativ şi răcire accentuată a vremii în mai multe zone ale ţării, printre care şi în judeţul Botoşani. Potrivit unei avertizări date de Administraţia Naţională de Meteorologie, între 23 octombrie, ora 23 şi până pe 24 octombrie, ora 23, se vor semnala intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ, precipitaţii mixte sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

În intervalul menţionat vremea se va răci accentuat în toate regiunile şi va continua să plouă în cea mai mare parte a ţării.

like facebookÎn toate zonele de munte şi de deal se vor cumula cantităţi de peste 20…25 l/mp şi izolat peste 40…50 l/mp. Vântul va avea intensificări locale cu viteze ce vor depăşi temporar 50…60 km/h. În a doua parte a nopţii de joi spre vineri (23/24 octombrie) şi în cursul zilei de vineri, 24 octombrie, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în Carpaţii Orientali şi în jumătatea de nord a Moldovei. Trecător va ninge şi pe crestele celorlalte masive montane. Vremea se va menţine deosebit de rece până spre sfârşitul lunii octombrie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *