Botoşănenii vor plăti mai mult pentru gunoi anul viitor. Vezi motivul!

maturatori-gunoieriTaxa pentru gunoi ar putea fi dublată în municipiul Botoşani, odată cu deschiderea depozitului ecologic de la Stăuceni.

like facebook Legea prevede obligativitate colectării selective a gunoiului, începând cu luna octombrie, de către populaţie şi pentru că acest lucru nu se întâmplă, Urban Serv va trebui să ducă gunoiul neselectat, iar acest lucru presupune o taxă dublă la depozitare.

„Noi din punct de vedere tehnic suntem pregătiţi. Fiecare platformă, şi mă refer de la cele de la blocuri, are în perimetru ei cele trei eurocontainere pentru trei tipuri de materiale colectate selecti, plastic, hârtie şi carton şi metal-sticlă şi doze de sucuri. Legea prevede să colectam separat materialele reciclabile şi să le ducem la un valorificator. Se vor mări tarifele datorită taxei de depozitare. Una este când depozitezi numai deşeul la depozit şi alta e când pui în amestec şi sortează el deşeul. Mai face o muncă în plus şi o cheltuială în plus. Majorările se vor resimţi imediat ce se va deschide depozitul din Stăuceni, pentru că ei nu au prevăzută sortarea în activitate”, a declarat Simion Drelciuc, directorul Urban Serv.

Potrivit acestuia, tona de deşeuri în amestec, dacă nu e sortată la sursă, costă aproape dublu faţă de tona de deşeuri sortată, iar acest lucru  se va reflecta în costul tarifelor şi a taxelor plătite de populaţie.

„Într-un studiu este prevăzut ca tona de material nesorată este de 70 lei pe tonă, iar sorattă 540 lei pe tonă”, a mai spus Drelciuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *