Judeţul Botoşani, peste media ţării la proiectele de mediu

secretar de stat mediu adrian gearap prefect botosani2Preşedintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), secretarul de stat Adrian Gearâp a făcut, vineri după amiază, o vizită în judeţul Botoşani.

like facebookAcesta a prezentat, în cadrul unei întâlniri cu prefectul şi primarii din judeţul Botoşani, proiectele finanţate pe fondul de mediu în judeţ şi stadiul lor precum şi stadiul programului Rabla.

Potrivit secretarului de stat, judeţul Botoşani este peste media ţării la proiecte şi finanţări cu 23 de milioane de lei suma totală aprobată şi 5,8 milioane de lei suma platătă efectiv. La nivelul judeţului au fost aprobate 10 proiecte, dintre care patru sunt finalizate.

„În judeţul Botoşani sunt zece proiecte în valoare de 23 de milioane de lei, dintre care cinci pe spaţii verzi, două contracte semnate cu municipiul Botoşani, comunele Brăeşti, Cordăreni şi Hăneşti şi încă două proiecte ale comunei Călăraşi care sunt suspendate. primari sedinta prefecturaÎn acelaşi timp, avem două nesemnate , două contracte de împăduriri, Havârna şi Ungureni. Pe cel de la Ungureni îl semnăm astăzi, iar Havârna urmează într-o perioadă de două săptămâni. Sunt contracte cu o valoare de peste trei milioane de lei fiecare. Din anul 2013 şi până îân prezent în judeţul Botoşani s-au efectuat plăţi de 5,8 milioane de lei din fondul de mediu. Patru proiecte sunt finalizate în acest moment, în municipiul Botoşani, în oraşele Flămânzi şi Săveni şi Stauceni, toate parcuri cu o valoare de 2,2 milioane de lei”, a declarat Adrian Gearâp.

Referitor la programul Rabla, oficialul a menţionat că în acest an a fost un succes, fiind epuizate toate tichetele. În judeţul Botoşani au ajuns 149 de tichete, 139 pentru persoane fizice şi 10 pentru director mediu directia silvica si apele romanepersoane juridice.

„Programul Rabla în acest an a fost un succes, l-am realizat în proporţie de 100%. Cele 17.000 de tichete pentru persoane fizice au fost consumate, iar pentru judeţul Botoşani au fost alocate 149 de tichete, dintre care 139 pentru persoane fizice şi 10 pentru persoane juridice cu menţiunea că la persoanele juridice încă nu s-a finalizat analiza.Tichetele nu au mai fost distribuite pe judeţe, ci au fost alocate într-un sistem electronic naţional, fiecare beneficiar intrând şi extrăgând biletul”, a mai spus secretarul de stat.

După întâlnire acesta a făcut şi două vizite de lucru în comunele Brăeşti şi Stăuceni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *