Vezi de la care societăţi au fost preluate arhivele! Sunt oameni care nu se regăsesc cu sporurile, mai sar şi la bătaie, spune reprezentantul firmei care a preluat arhivele

consiliu consultativReprezentanţii societăţii care au preluat arhivele agenţilor economici de pe fostele platforme industriale din judeţ au prezentat, joi, în Comisia de Dialog Social o situaţie cu cererile şi adeverinţele eliberate botoşănenilor care au lucrat în zona industrială pentru grupele de muncă şi sporuri.

Potrivit societăţii Gallileo Company SRL Botoşani, din februarie şi până în octombrie au fost înregistrate 2451 cereri, din care s-au rezolvat 1498 cereri, fiind în lucru alte 951. Până la această dată au fost preluate arhivele de la Societatea Integrata, societatea Moldova, Armonia, Madexin şi Moldagremin SA Neamţ şi urmează a fi preluate arhivele de la Avicola Cătămărăşti, Comaliment, Siretul Bucecea, Ceramica Dorohoi, Transmixt Dorohoi, Filatura Botoşani, Savtrans Săveni, Ascon Botoşani, Botocomb şi IAS Dângeni.

Botoşănenii au fost angajați ai unităților economice de stat, acum lichidate, și au nevoie de adeverințe, eliberate pe baza consultării arhivelor, pentru a dovedi că au lucrat la grupele speciale de muncă, astfel putând beneficia de drepturile intergrale de pensie.

like facebookOamenii ne reclamă cu grupele, mai sar şi la bătaie. Am chemat şi Poliţia. Ei nu se mai regăsesc cu sporurile„, a spus Claudia Filip, reprezentantul societăţii.

Subprefectul Gelu Ţigănucă a cerut să se caute soluţii pentru ca aceste situaţii să fie rezolvate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *