Barcă în derivă şi pericol de poluare la barajul de la Stânca Costeşti

costume radioactive si barca la stanca1O barcă, cu două persoane, aflată în derivă şi scurgeri de produse necunoscute în apa de la barajul de acumulare Stânca Costeşti au fost obiectul unei operţiuni de salvare.

like facebookEste vorba despre un scenariu pus la cale de conducerea Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul unui amplu exerciţiu de salvare la care au colaborat de omologii din Republica Moldova.

Două şalupe ale Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră au plecat spre ambarcaţiunea aflată în derivă. Au fost identificate persoanele şi transportate până în apropierea malului râului Prut.

Pentru că bărcile poliţiştilor nu ajungeau până pe mal, victimele au fost preluate de un vehicul amfibie al pompierilor şi transportaţi până la un echipaj Smurd, unde au primit primul ajutor.

În paralel, al doilea ehipaj al IJPF a tractat ambarcaţiunea până la mal, de unde angajaţii Agenţiei de Mediu au prelevat probe pentru a indetifica substanţele ce s-au scurs în apă.

amfibie in apa la prut stancaamfibie in apa la stancabarca si amfibie in apa la stancabarca si amfibie in apa la stanca1costume radioactive si barca la stancacostume radioactive si barca la stanca1costume radioactive si barca la stanca2senilata si amfibie la stancasmurd senilata pe malul prutului stanca botosani

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *