Şedinţă de CJ cu acuze şi nervi pe proiectul privind aprobarea concediului de odihnă a lui Ţurcanu

sedinta cjScandal monstru, joi, în şedinţa de Consiliu Judeţean între şeful Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, şi consilierii judeţeni ai PSD. Cearta a pornit în momentul în care s-a pus spre dezbatere proiectul de hotărâre privind aprobarea concediului de odihnă pentru Florin Ţurcanu, dar şi pentru vicepreşedintele CJ, Gheorghe Sorescu, pe anul 2013.

Consilierul local Gheorghe Vâzdoagă a spus că îl îngrijorează încălcarea repetată a normelor de legalitate de la nivelul Consiliului Judeţean.

OUG 80 spune clar în ce condiţii se efectuează retroactiv concediul, doar în cazul în care din motive excepţionale preşedintele sau vicepreşedintele Consiliului Judeţean nu au putut să-şi facă concediul în anul respectiv şi numai cu aprobarea CJ. În aceeaşi ordonanţă se spune că preşedintele Consiliului Judeţean în ultima şedinţă premergătoare concediului de odihnă informează CJ şi desemnează pe cel care îl va înlocui, ori toate aceste lucruri au fost încălcate„, a spus Vâzdoagă în plenul Consiliului, adăugând totodată că grupul de consilieri PSD se va abţine de la a vota proiectul respectiv.

like facebookŞeful CJ a răbufnit şi a spus că el a informat opinia publică despre plecarea în concediu în ziua când şi-a pus cererea. Florin Ţurcanu i-a spus că acuzaţiile făcute nu sunt fondate şi că nu poate fi acuzat că încalcă legea tocmai directorul Direcţiei Juridice din CJ, Amalia Marian, care este soţia consilierului judeţean PSD, Sergiu Marian.

Doamna director este soţia unui consilier judeţean PSD. Vă bateţi joc de această instituţie. De când am venit i-am respectat pe toţi directorii, nu le-am cerut niciodată să o ia în stânga sau dreaptă şi nu am încercat să înlocuiesc vreun director pe criterii politice. Respectaţi măcar instituţia. Eu nu am nevoie de respect, dar această instituţie este formată 100% din echipa veche„, a declarat şeful CJ, care s-a luat şi de fostul vicepreşedinte Paul Ioan Pavăl, acuzând că acesta a căutat anumite documente în instituţie şi că a pus presiune pe aparatul de specialitate al CJ.

Consilierul judeţean Sergiu Marian a intervenit şi i-a spus preşedintelui CJ că nu i-a pus „diploma şi şcoala în buzunar” şi că nu i-a dat loc de muncă nici lui şi nici soţiei sale.
Consilierul judeţean i-a amintit lui Ţurcanu că el a fost cel care a alergat în campania electorală pentru voturile sale şi nu Cătălin Flutur.
Ţurcanu le-a spus consilierilor din tabăra adversă că fac mult spectacol. Pentru că PSD nu are încă majoritatea în CJ, proiectul privind aprobarea concediilor de odihnă a celor doi aleşi a fost promovat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *