Ceartă în CJ de la bugetul repartizat primăriilor: Este o aberaţie proiectul şi nu îmi mai aduc aminte în istoria CJ să fi fost aşa ceva

cj ghe vazdoagaConsilierul judeţean al PSD Gheorghe Vâzdoagă a atacat verbal conducerea Consiliului Judeţean pentru modul cum au fost repartizaţi fondurile către primăriile din judeţ pentru stingerea arieratelor şi pentru infrastructură. El a spus că rectificarea bugetară pe care o propune Executivul CJ este o lipsă de respect pentru CJ şi pentru populaţia judeţului Botoşani.

Aţi declarat că aţi fost ales preşedinte şi vreţi să faceţi politică.Vreau să vă spun că aţi fost ales să faceţi administraţie. Ne-au trimis oamenii în CJ să respectăm legea. Să fim corecţi şi să fim administratorii acestui judeţ, indiferent de comunitate. Pentru comunitate este o jignire să dai 2000 lei la rectificare de buget. Să luaţi unde aţi dat 2000 lei şi să le daţi la Suliţa( nr.comuna natală a preşedintelui CJ). Avem o problemă: dacă cooperăm spre binele acestui judeţ sau dacă ne dăm la picioare de câte ori ne prindem”. a spus Vâzdoagă.

Critici cu privire la împărţeala bugetului au venit şi din partea consilierului judeţean Dorin Ciuştea. El a spus că proiectul de hotărâre este o „aberaţie şi i-a atras atenţia preşedintelui Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, că banii pe care i-a împărţit cu prioritate primăriilor PNL şi PDL nu sunt din bugetul CJ, ci din taxale şi impozitele pe care le plătesc cetăţenii.

Este o aberaţie proiectul şi nu îmi mai aduc aminte în istoria CJ să fi fost aşa ceva. Sumele sunt foarte mari pe proiecte şi programe. Este incredibil ca pentru unele localităţi să le daţi în bătaie de joc. Nu iau în considerare acest material”, a spus Ciuştea.

like facebookÎn replică , şeful CJ i-a amintit consilierului PSD, Gheorghe Vâzdoagă, că Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea a împărţit cheile de la microbuzele şcolare tot pe culoare politică.

Încurcaţi subiectele. Vă gândiţi la prim- ministrul şi vicepremierul Dragnea, că au împărţit cheile primarilor PSD”, i-a spus Ţurcanu.

Grupul de consilieri PSD s-a abţinut de la vot, iar în ciuda acestui fapt proiectul de repartizare a banilor către primării a fost votat în forma propusă de Executiv. Astfel, Primăria municipiului Botoşani a primit 2.000 lei, la fel şi primăriile de oraşe precum Săveni, Bucecea, Ştefăneşti sau Dorohoi. În sală au participat mai mulţi primari, majoritatea din PNL şi PDL.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *