Anunţ! Primăria Botoşani a semnat un nou contract pentru reabilitarea termică a două blocuri

primaria BotosaniPrimăria municipiului Botoşani informează cetățenii orașului că a fost semnat un nou contract de execuție lucrări de reabilitare termică a două  blocuri care fac obiectul proiectului „Reabilitarea termică în vederea creșterii eficienței energetice a 2 blocuri din municipiul Botoșani”, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Regional 2007-2013.

Al treilea contract de finanțare pe reabilitare termică  pe care îl derulează municipiul Botoșani a fost semnat miercuri, 15 Octombrie a.c., de către primarul Ovidiu Portariuc și de către un reprezentant al Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.

Acest contract include două blocuri de locuințe: blocul din strada Victoriei nr. 1 și blocul din strada Cuza Vodă nr. 2, scara A, B, C, D, E, F, din municipiul Botoșani.

Anul acesta am semnat un nou contract de finanțare, pentru al treilea proiect de reabilitare termică, iar din primăvară vor începe lucrările la cele două blocuri, cu peste 100 de apartamente. Așa cum am mai spus, acest program este unul care vine în sprijinul cetățenilor, scopul fiind în primul rând scăderea  facturilor botoșănenilor la energie termică, cu cel puțin 40%. Odată cu începerea lucrărilor la primele blocuri, a crescut interesul pentru acest proiect și, de aceea, cerem în continuare sprijinul cetățenilor și asociațiilor de proprietari pentru a se implica în acest program de reabilitare a blocurilor”, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Valoarea totală a contractului este de aproximativ 2,4 milioane lei, dintre care 60% din sumă  reprezintă finanțarea nerambursabilă asigurată din fondurile Uniunii Europene. Diferența va fi finanțată din resursele Primăriei (30%), asociațiile de proprietari contribuind doar cu 10% din suma totală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *