O botoşăneancă a obţinut premiul „Vanda Condurache” pentru excelenţă în jurnalism

Foto: Ziarul Lumina
Foto: Ziarul Lumina

De opt ani de zile, la Iaşi, se acordă premiul pentru Excelenţă în Jurnalism „Vanda Condurache”. În acest an, cea care a primit acest premiu este botoşăneanca Otilia Bălinişteanu, redactor la cotidianul Ziarul Lumina. Evenimentul a avut loc, marţi seară, la Gala „Seara Valorilor” organizată de Primăria municipiului Iaşi în sala mare a Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri”.

like facebookOtilia Bălinişteanu s-a născut la Conceşti, în judeţul Botoşani şi a absolvit, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, Facultatea de Litere, Departamentul de Jurnalism, unde a avut onoare să o aibă ca profesor pe Vanda Condurache.
Otilia a primit premiul de la soţul defunctei Vanda Condurache, prof. univ. dr. Daniel Condurache.

„Premiul acesta mă onorează, mă copleşeşte şi mă obligă încă şi mai mult de acum înainte. Mă onorează pentru că poartă numele unui profesionist al meseriei, doamna Vanda Condurache, cea căreia am avut norocul să-i fiu studentă. Este copleşitor şi pentru faptul că anul acesta se împlinesc zece ani de când fac această meserie. Premiul acesta nu este, însă, doar al meu. El aparţine în egală măsură zecilor, sutelor de oameni simpli pe care i-am întâlnit în călătoriile mele de reportaj, cei care m-au ajutat să descopăr încă şi mai mult România cea de dincolo de centura de beton a marilor oraşe. Aparţine, de asemenea, personalităţilor care mi-au deschis uşa caselor lor, m-au lăsat să intru în lumea lor, să sap în sufletele lor şi să extrag de acolo bucăţele din poveştile lor de viaţă, pe care mai apoi să le ofer cititorilor”, a declarat Otilia Bălinişteanu.

Vanda Condurache a fost un cunoscut jurnalist de la TVR Iaşi, dar şi profesor în cadrul Facultăţii de Litere, Departamentul de Jurnalism, care a murit în urma unui accident de circulaţie, în urmă cu opt ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *