Manifestări dedicate academicianului Alexandru Zub, la Vârfu Câmpului şi Botoşani

Alexandru ZubCentrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Botoşani, , Consiliul Judeţean Botoşani, Primăria comunei Vârfu Câmpului, Asociaţia Primarilor din judeţul Botoşani, Societatea Culturală „Ecoul Siretului” Vârfu Câmpului, Asociaţia Culturală „Nicoară” Botoşani, Şcoala Gimnazială nr. 1 Vârfu Câmpului organizează în zilele de 16 octombrie, ora 11.00, la Botoşani (Sala Eminescu a Hotelului Rapsodia), şi 17 octombrie, ora 10.30, la Vârfu Câmpului (Şcoala din satul Maghera), manifestări ştiinţifice şi culturale sub egida „Istorie şi civism – Alexandru Zub-80”, dedicate academicianului Alexandru Zub, cu ocazia împlinirii a 80 de ani.

like facebookCu acest prilej vor fi prezente la Botoşani şi Vârfu Câmpului personalităţi ale vieţii academice şi ştiinţifice, intelectuali, oficialităţi judeţene şi naţionale, precum şi invitaţi din Republica Moldova. De asemenea, vor fi lansate două cărţi, „Frumoasă înălţare de cuvinte Academicianului Alexandru Zub”, editată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani în colaborare cu Institutul de Istorie „A.D.Xenopol” Iaşi și Direcţia Judeţeană pentru Cultură Botoşani şi „Teme pentru acasă”, de Academician Nicolae Dabija.

Invităm intelectualitatea botoșăneană să aducă un omagiu celui mai cunoscut istoric botoșănean la frumoasele clipe aniversare.

Sursa: comunicat presa

One thought on “Manifestări dedicate academicianului Alexandru Zub, la Vârfu Câmpului şi Botoşani

  1. Cu mare bucurie am participat la aniversarea a 80 de ani de la nasterea celui mai titrat academician din zona Moldovei – Alexandru Zub, manifestare de un inalt nivel stiintific , sustinuta de o pleiada de cercetatori, profesori, fosti studenti ,dublata de o buna organizare.
    Contrastul dureros, inadmisibil , a fost produs de reprezentantul Primariei Botosani, un domn viceprimar cu hainele mototolite, cu o camasa fara o culoare bine definita si , eviedent, fara cravata – probabil a crezut ca participa la o adunare electorala de cartier. Pacat, mare pacat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *