Scandal de la împărţirea banilor pe primării: La multe primării apare cifra 2. Este o glumă sau o greşeală?

primari din Botosani la sedinta CJScandal, miercuri, într-o şedinţă de lucru care a avut loc între reprezentanţii Consiliului Judeţean şi primarii din judeţ. Aceştia au acuzat faptul că au primit în bătaie de joc fonduri de la Consiliul Judeţean. Nemulţumiţi au fost primarii PSD care, deşi au trimis documente la timp pentru alocarea fondurilor, figurează pe proiectul de hotărâre de Consiliul Judeţean cum că nu au depus documentele şi au primit din oficiu sume derizorii, respectiv câte 2000 lei, sumă mai mică decât salariul unui ales local.

Primarii de Vorona, Dorohoi, Vlăsineşti, dar şi alţi primari social-democraţi au întrebat dacă suma prinsă în dreptul unităţilor administrativ teritoriale pe care le conduc este o greşeală sau o bătaie de joc.

La Dorohoi, dar şi în alte comunităţi apare cifra de 2. Este o glumă sau o greşeală”, a spus primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu.

Nu se poate aşa ceva. În instoria judeţului nu a mai fost o repartizare de genul acesta„, a mai spus un primar.

Suntem mai mulţi cu cifra doi, poate e o cheie pa cre nu o ştim noi„, a spus, la rândul său, primarul comunei Vorona, Aurel Ştefan.

like facebookVicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, a răspuns că primăriile care apar cu 2 mii lei sunt cele care nu au trimis documentele cu sumele necesare, acesta fiind însă contrazis de primari.

Peste 60 de primării au răspuns, din cele 78. Au venit chiar şi ieri unele solicitări cu sume de la dvs. Am considerat că dacă nu au cerut nu au nevoie şi s-au pus nişte sume modice„, a spus Sorescu.

Proiectul de CJ cu repartizarea banilor va fi supus spre dezbatere în şedinţa de joi, 16 octombrie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *