FOTO Credincioşii stau la o coadă de zeci de metri la Biserica Cuvioasa Parascheva pentru a marca hramul lăcăşului sfânt

oameni adunati biserica cuvioasa parascheva hram2Sute de credincioşi au ţinut să se închine, marţi, la veşmintele Cuvioasei Parascheva aflate la biserica de pe pietonalul Unirii. Biserica cinsteşte hramul, iar coada de credincioşi ajunge până în dreptul fostei cofetării de pe Unirii.

like facebookTineri si batrani sau copii au fost nevoiti sa astepte la rand mai bine de un sfert de ora pentru a se inchina. Curtea lacasului de cult a fost, de asemenea, neincapatoare.

In fiecare an, la 14 octombrie, Biserica Ortodoxa de pretutindeni praznuieste pe Cuvioasa Maica Parascheva. In chip deosebit ea este cinstita in Moldova, intrucat de 350 de ani moastele ei se gasesc la Iasi. Este cunoscuta in popor si sub numele de “Sfanta Vineri” sau “Vinerea Mare”.

oameni adunati biserica cuvioasa parascheva hram3oameni adunati biserica cuvioasa parascheva hram1oameni adunati biserica cuvioasa parascheva hramoameni adunati biserica cuvioasa parascheva hram5oameni adunati biserica cuvioasa parascheva hram4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com