Fost poliţist, condamnat pentru omor, dat în judecată de Inspectoratul Judeţean de Poliţie

Alin Adam
Alin Adam

Inspectoratul Judeţean de Poliţie a deschis un proces, la Judecătoria Botoşani, împotriva fostului poliţist, Alin Adam, condamnat după ce a omorât în bătaie un bărbat, chiar în postul de poliţie.

like facebookAlin Adam a fost condamnat la şase ani de închisoare şi obligat, împreună cu Ministerului Administraţiei şi Internelor, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei Botoşani, să plătească părţii civile Gheorghina Ana Holbură suma de 10.000 lei, cu titlu de daune morale.

De asemenea, agentul ucigaş şi Poliţia şi MAI vor fi nevoiţi să plătească copiilor victimei, prin reprezentantul legal Nicu Ioniţă, 4.875 lei, reprezentând contribuţia periodică pentru cei doi minori, începând cu data de 16 decembrie 2011 şi până la data pronunţării sentinţei, iar, în continuare, cate 125 lei, lunar pentru fiecare copil, cu acelaşi titlu, începând cu data de 01 august 2013 şi până la majoratul fiecărui copil în parte.

Acum IPJ s-a îndreptat împotriva fostului agent pentru a recupera sumele pe care a fost obligat să le plătească.

Agentul, de 27 de ani, a fost condamnat după ce l-ar fi bătut atât de tare pe un bărbat de 34 de ani, pe care îl cerceta pentru un furt dintr-un magazin, încât acesta a murit chiar în sediul Postului de Poliţie din Mihălăşeni.

Se pare că Alin Marian Adam l-ar fi lovit crunt cu bastonul din dotare până i-a rupt coastele lui George Dragoş Isac. Totul s-a întâmplat la sfârşitul anului 2011, după ce proprietarul magazinului din satul Năstase a reclamat un furt la Poliţie.

2 thoughts on “Fost poliţist, condamnat pentru omor, dat în judecată de Inspectoratul Judeţean de Poliţie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *