Documentele depuse de aproape 29.000 de fermieri botoşăneni pentru subvenţii, luate la verificat de funcţionarii APIA

apiaFuntionarii Centrului judetean APIA Botosani sunt in plina activitate de verificare a documentelor depuse de aproximativ 29000 de  fermieri din judet  pentru autorizarea la plata a avansului acordat pentru schema de plata SAPS 2014, incepand cu data de 15  octombrie 2014.

Potrivit unui comunicat primit de la APIA, activitatea de finalizare a controalelor administrative este ingreunata de documentatia incompleta necesara  justificarii intregii suprafete de teren agricol solicitate in cererea de plata a subventiilor.

like facebook„Facem mentiunea  ca, in vederea autorizarii la plata, fermierii trebuie sa dea curs  imediat invitatiilor trimise de Centrul judetea APIA Botosani pentru a depune  documentele solicitate. Precizam ca in controalele administrative care se efectueaza in aceasta perioada se ia  in consideratie modificarea legislatiei prezente in  OMADR  1401 din  data de 12.09.2014, cu privire la actele doveditoare care pot fi prezentate de fermieri. De promptitudinea cu care fermierii raspund solicitarilor Centrului judetean APIA Botosani privind justificarea suprafetelor de teren lucrate, depinde si respectarea ferma a perioadei de plati aferente schemei de plata SAPS 2014”, se mai precizează în comunicatul de presă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *