Sute de botoşăneni vor fi executaţi silit după ce au beneficiat ilegal de ajutoare sociale de la stat. Vezi lista!

tocariu sebastianSute de botoşăneni au fost notificaţi de Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială să plătească debitele pe care le au către stat, după ce în urma unor controale ale Curţii de Conturi s-a constatat că aceştia au beneficiat ilegal de ajutoare sociale.

like facebookPe lista făcută publică de AJPIS figurează 478 de debitori mai vechi, însă la acest număr se mai adaugă alţi 1500 de debitori depistaţi numai în acest an. Suma pe care o are instituţia de recuperat de la cei care au declarat în fals că nu au venituri pentru a primi ajutorul de la stat se ridica sau au realizat venituri mai mari în timp ce primeau ajutoarele sociale se ridica, la sfarsitul lunii mai, la 436.750 lei.

Debitorii vor primi majorări de întârziere şi penalităţi dacă nu plătesc debitele până in decembrie, după care se trece la executare silită. Am trimis notificări la fiecare debitor vechi acasă, Sunt debitori la indemnizaţii, alocaţii de sprijin familial, ajutor social. Vom da la Finanţe pentru executare silită şi sunt puşi şi pe site. Curtea de Conturi a spus să se calculeze penalităţi şi majorări la toate sumele datorate bugetului de stat. În urma controalelor de la Curtea de Conturi, s-a constatat că aveau subvenţii la APIA pe care nu le-au declarat, cele venituri de acolo provin„, a spus Sebastian Tocariu, director AJPIS Botoşani.

Cei care înregistrează debite au posibilitatea ca timp de şase luni, de la momentul emiterii deciziei de impunere , să plătească debitele fără majorări şi penalităţi.

Vezi aici lista cu debitorii făcută publică de AJPIS Botoşani!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *