10.000 de pensionari botoşăneni vor primi bonuri valorice de la municipalitate. Vezi de când se dau şi cât primesc pensionarii!

Ovidiu Portariuc tichete pensionariPensionarii botoşăneni care au pensii mai mici sau egale cu 700 lei vor primi un sprijin financiar din partea Primăriei Botoşani. Anunţul a fost făcut de primarul Ovidiu Portariuc, care a declarat ca sprijinul financiar se acordă în cadrul programului „Respect pentru pensionari” şi constă în acordarea de tichete valorice de 100 lei pe an pentru aceste categorii de pensionari, respectiv 50 lei vor fi daţi în primul semestru de Paşti, iar ceilalţi 50 lei în al doilea semestru, de Crăciun. Tichetele vor fi acordate începând din anul 2015, iar produsele vor putea fi achiziţionate de la magazinele partenere programului.

Ovidiu Portariuc a spus că din economiile făcute anul acesta au fost identificate şi resurse bugetare. Efortul bugetar este de un milion lei anual.

Este nevoie de respect si recunostinta fata de cei mai in varsta. Daca pentru alte categorii de varsta avem celelate si programe, gen Cornisa, proiect pentru sportivi, reabilitarea stadionului, gala excelentei in educatie, este nevoie sa ne indreptam atentia şi catre cei mai în vârstă. În acest an nu au existat resurse bugetare, dar economiile pe care le-am făcut la consumul de energie electrică, prin scăderea preţului la achiziţie, unde s-a făcut o economie de 200.000 lei, dar şi economii de 300-400 mii lei realizate prin creşterea perioadei de garanţie la asfaltări şi marcaje, precum şi economiile făcute la ale licitaţii ne permite susţinerea acestui proiect sub forma unei hotărâri de Consiliu Local„, a spus Portariuc.

like facebookProiectul va fi supus spre aprobare în şedinţa de Consiliu Local din luna noiembrie. Dacă bugetul municipalităţii va permite, din 2016 vor beneficia de aceste ticchete şi pensionarii cu venituri de până la 800 lei.

 

 

One thought on “10.000 de pensionari botoşăneni vor primi bonuri valorice de la municipalitate. Vezi de când se dau şi cât primesc pensionarii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *