O firmă din Botoşani intră pe piaţa furnizorilor de electricitate. Banca Naţională cumpără de la ea

Banca_Nationala_a_RomanieiO cunoscută firmă din Botoşani a intrat pe piaţa energiei de electricitate din România.

Interesant este că societatea din Botoşani a reuşit deja să încheie un contract pentru furnizare de energie electrică cu Banca Naţională a României.

like facebookEste vorba despre societatea Elsaco Energy SRL, care a încheiat cu BNR un contract cu o valoare de 1.961.998 lei, după ce a câştigat o licitaţie la care s-au mai înscris alţi 10 furnizori.

Valeriu Iftime, acţionarul majoritar al grupului de firme Elsaco, a menţionat că o firmă din grup se ocupă cu tranzacţionarea energiei electrice, ideea venind în acelaşi timp cu lansarea proiectului privind construcţia unui parc eolian pe malul Prutului. Cum lucrările la parcul eolian au stagnat, din lipsa unei finanţări, societatea şi-a îndreptat atenţia spre energia convenţională.

Presedintele Elsaco, Valeriu Iftime
Presedintele Elsaco, Valeriu Iftime

Cât despre contractul semnat cu BNR, omul de afaceri a menţionat că este o licitaţie câştigată, însă nimic mai mult şi nu îl priveşte ca unul special. Acesta a mai adăugat că firmele pe care le controlează chiar produc energie electrică, însă nu o cantitate semnificativă.

„O firmă din grupul Elsaco se ocupă cu tranzacţionarea energiei electrice. Este un domeniu pe care l-am început odată cu proiectul privind energia eoliană ce îl intenţionam să îl dezvoltăm. Acum dacă am renunţat la energie eoliană, ne-am axat pe cea convenţională. Trebuie creat un echilibru în piaţa energiei. Noi mai şi producem, însă în cantităţi mici, în consorţiul în care lucrăm putem tranzacţiona o cantitate de 10 MW. Licitaţia pe care am câştigat-o cu Banca Naţională nu este neapărat una specială, mai avem contracte cu instituţii publice”, a declarat Valeriu Iftime.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *