Scandalul culturilor de soaia modificată genetic vizează şi un primar din Botoşani

soia-modificata-genetic la BotosaniAcuzaţiile Greenpeace privind culturile de soia modificată genetic priveşte şi cultura unui primar din Botoşani.

like facebook Este vorba despre primarul comunei Leorda, Ştefan Dulgheru care lucrează pământul în asociere cu fratele său. Alesul local a recunoscut că i s-au prelevat probe din cultură, însă nu a fost înştiinţat de rezultatul probelor.

Echipa Greenpeace a prelevat probe de soia în perioada august-  septembrie 2014, din judeţul Botoşani, în urma unor sesizări locale.

„Un număr de 10 din 10 probe testate — provenind din județul Botoșani — a ieșit pozitiv pentru organisme modificate genetic. Rezultatul testelor a fost atestat și de un laborator acreditat din Viena, Austria. În alte județe nu au fost identificate cazuri de cultivare ilegală a organismelor modificate genetic interzise„, se arată într-un comunicat al roganizaţiei.

Autorităţile locale din domeniu au prelevat, la rândul lor, probe din culturile vizate şi aşteaptă rezultatele de la laboratoarele de analiză din Bucureşti.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *