Aplicaţie online pentru imigranţi lansată de Inspectoratul General pentru Imigrări

campanie imigrariInspectoratul General pentru Imigrări a lansat o aplicaţie online pentru reducerea cozilor la ghişee în vederea obţinerii documentelor de către imigranţii din UE.

Astfel, instituţia invită solicitanţii să utilizeze aplicaţia www.portaligi.mai.gov.ro pentru a beneficia de servicii publice eficiente şi rapide.

like facebookMetoda de lucru lansată urmăreşte scurtarea timpului de aşteptare în faţa ghişeului şi eficientizarea procesului de preluare a cererilor.

„Prin lansarea acestui serviciu oferim aplicanţilor oportunitatea de a face dovada îndeplinirii condiţiilor legale prin încărcarea on-line a documentelor justificative, înainte de prezentarea la birourile de lucru cu publicul.Documentele sunt verificate de operatori care asigură un feed-back on-line şi programează solicitantul la o dată şi oră stabilite pentru a se prezenta la ghişeele special amenajate şi dotate, în vederea preluării datelor biometrice şi a confruntării cu documentele originale. De asemenea, aplicaţia oferă utilizatorului posibilitatea de a verifica on-line, în orice moment, statusul cererii sale. Termenul legal de soluționare al acestei curge de la data prezentării la ghișeu”, se arată într-un comunicat.

Portalul poate fi accesat din prima pagină a site-ului oficial al Inspectoratului General pentru Imigrări sau direct la adresa: https://portaligi.mai.gov.ro

Pentru a depune on-line cereri prin intermediul portalului cei interesaţi trebuie să urmeze următorii paşi :
1. accesaţi portalul la adresa https://portaligi.mai.gov.ro,
2. creaţi-vă un cont în portal utilizând o adresă de email validă şi o parolă,
3. introduceţi cererea şi documentele anexă necesare, scanate (dimensiunea maximă a fiecărui document este de 5 MB),
4. transmite cererea completată şi verificaţi-vă data şi ora la care aţi fost programat,
5. prezentaţi-vă la ghişeu la data şi ora ora programată în vederea preluării datelor biometrice,
6. verifică on-line statusul cererii,
7. prezentaţi-vă la termenul prevăzut pentru ridicarea documentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *