Demersuri pentru ca profesorii să treacă definitivatul cu o notă mai mică. Vezi cât!

examen profesoriSindicatele din învăţământ propun ca profesorii să fie admişi la definitivat cu o notă mai mică. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ Botoşani, a declarat că propunerea este ca media de promovare la definitivat să scadă de la 8 la 7. El consideră că astfel profesorii ar fi motivaţi să mai rămână în învăţământ, dat fiind faptul că plusul de bani pe care îl primesc la salariu cei care iau definitivatul este nesemnificativ.

Te titularizezi cu nota 7 şi trebuie ca şi la definitivat să se revină la 7. Nota 8 este prea mare şi nu are nicio semnificaţie. Este suficient 7, ţinând cont că de-a lungul anilor a fost şi 6. Cadrele didactice de calitate le atragi prin salarii, nu dacă creşti nota la definitivat. Cu ce măsură a venit ministerul ca să crească nota: cu nicio măsură. Un profesor care promovează examenul de definitivat primeşte în plus la salariu 6 lei, a precizat Axinte.

like facebookCadrele didactice au dreptul la trei încercări să ia definitivatul, în cinci ani de la terminarea studiilor. În cazul în care ratează cele trei încercări, ei vor preda la catedră ca şi debutanţi.

One thought on “Demersuri pentru ca profesorii să treacă definitivatul cu o notă mai mică. Vezi cât!

  1. Draga Liviule, ar trebui sa-ti dai demisia din invatamint si sa devii doar sindicalist.
    Nu ti-e rusine ? De ce sacada nota ? Si asa in invatamint sunt multe cadre didactice fara chemare, care actioneaza fara perofesionalism; sunt slab pregatiti si nu ofera copiilor cunostintele minimale care, de altfel, sunt obligatorii.
    Nu mai umbla cu prostii si vezi-ti de treaba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *