Anchetă la Colegiul Medicilor după ce un pacient a decedat în elicopterul SMURD

ancuta pruteanu sotie barbat mort elicopter smurdRudele unui bărbat, de 43 de ani, au depus, luni, o plângere la colegiul medicilor după ce acesta a decedat în timpul unui transfer cu elicopterul SMURD la Iaşi. Petruţă Pruteanu, din localitatea Zăiceşti, a decedat, pe data de 30 septembrie,  după ce a suferit o disecţie de aortă.

like facebookSoţia acestuia, Ancuţa Pruteanu, susţine că partenerul său a murit cu zile şi acuză medicii de neglijenţă. Femeia povesteşte că bărbatul s-a simţit rău pe data de 29 septembrie, după ce a simţit o puternică înţepătură în zona inimii.

Au mers împreună la Unitatea de Primiri Urgenţe şi nu s-ar fi descoperit nici o problemă majoră la inimă ci li s-a transmis pe fondul oboselii, iar pacientului i s-a administrat o perfuzie şi i s-a prescris calciu şi magneziu.

barbat-targa-elicopter-smurd-300x199A mers acasă, însă a continuat să se se simtă rău, iar a doua zi au hotărât să revină la un cabinet particular pentru investigaţii. Aici, medicul ar fi depistat problema cu aorta şi a alertat cadrele de la ambulanţă bărbatul fiind preluat cu salvarea direct de la cabinetul privat. Ajuns din nou în UPU, medicii au luat decizia de a fi transferat la Iaşi cu un elicopter SMURD.

Bărbatul a fost tot timpul conştient ţinând legătura cu familia, însă la aterizarea, în Iaşi, a decedat.

„Medicul de la cabinetul privat mi-a reproşat că nu îi ştim problemele cu inima, însă noi am fost cu o zi înainte la Urgenţe şi nu avea nimic. Nu suntem specialişti să ne dăm seama. Ştiu că nu îl pot aduce înapoi, dar măcar să nu mai moară şi alţii cu zile. Am fost căsătorită cu el 20 de ani şi nu a avut niciodată probleme cu inima. Am înţeles că dacă se intervea chirurgical în primele 12 ore de la producerea fisurii, putea fi salvat”, a spus Ancuţa Pruteanu.

Conducerea Colegiului Medicilor a menţionat că va analiza cazul şi în funcţie de probe şi verdictul dat va aplica regulamentul.

„Comisia dentologica analizeaza petitia,aduna documentele, dupa care acest dosar este inaintat catre comisia de disciplina. Comisia de disciplina analizeaza, daca e nevoie mai aduna probe dupa care da un verdic, adica stabileste daca este vinovatie sau nu. Daca este vinovatie se lasa si cu o sanctiune care este prevazuta in regulamentul de functionare din statul Colegiului Medicilor din Romania”, a spus Doru Culiceanu, presedinte Colegiul Medicilor Botosani

2 thoughts on “Anchetă la Colegiul Medicilor după ce un pacient a decedat în elicopterul SMURD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *